САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863096Укупно посета:
  • 2654210Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЈЕДАН ЈЕ ПУТ У СЛОБОДУ

У свечаној сали Дома војске Србије у Београду у организацији Градског одбора СУБНОР-а Београда и Секција ратних јединица , одржан је свечани скуп посвећен великим биткама на Неретви и Сутјесци.

Преко четиристотине бораца НОР-а и чланова СУБНОР-а , испунили су салу до последњег места.

Скуп је отворио мр. Милан Атељевић потпредседник  Градског одбора СУБНОР Београда, борац НОР од 1941, након чега је хор „Браћа Барух“ отпевао партизанску химну „Партизан сам, тим се дичим“ .

О славним биткама говорио је историчар  Павле Љумовић.

У културно-уметничком програму наступио је хор „Браћа Барух“, драмски уметници Ивана Жигон , Снежана Лукић и Небојша Кундачина. Смењивале су се песме „Командант Сава“, уз „Маршала Тита“, „Слобода“ са рецитовањем песама „Реквијем“, „Песма мртвих пролетера“. Скупу се обратио и председник Градског одбора СУБНОР Београда, пуковник Бора Ерцеговац: „Нико не може спречити потомке и поштоваоце бораца НОР да наставе путем којим су ишли наши славни преци“.

Песму „Партизан сам, тим се дичим“, су заједно са хором „Браћа Барух“ певали сви присутни уз подигнуте ратне заставе јединица које су учествовале у биткама на Неретви и Сутјесци, држали су их омладинци најмлађи чланови СУБНОР Београда.

Свечаном скупу су присуствовали председник  Републичког одбора СУБНОР Србије Миодраг Зечевић, народни херој Веца Радичевић, амбасадор Републике Белорусије Владимир Чижов, потпредседник Скупштине града Зоран Алимпић.

   

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Београд

  • pedjaza каже:

    Sve pohvale Gradskom odboru SUBNOR-a Beograd i Sekciji ratnih jedinica na radu i trudu da se organizuje jedan ovakav skup, u secanje na dve slavne bitke NOR-a. Struktura prisutnih je bila odlična, jer je tu bilo pripadnika svih generacija, od najstarijih i najzaslužnijih (učesnika NOR-a) do manjmalđih članova SUBNOR-a kojima pripada budućnost ove organizacije.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.