Борски округ: ПРИПРЕМЕ ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЗНАЧАЈНИХ ЈУБИЛЕЈА

Спроводећи закључке са седнице проширеног Председништва СУБНОР-а Србије, подпредседник и координатор за Борски округ, академик пук Жељко В. Зиројевић, одржао је састанак са руководством ГО СУБНОР-а Бор и са органима локалне самоуправе којом приликом их је упознао са обавезама и предстојећим задацима у наредном периоду, имајући у виду да се у 2024-ој години прославља 80 година од ослобођења Србије у Другом светском рату.

Том приликом руководство СУБНОР-а Бор упознало је Зиројевића са својим активностима почев од 01. априла 2024. године када се на Црном врху обележава годишњица од прве радне акције (то је уједно и Дан акцијаша) 25 година од НАТО агресије, као и други значајни датуми али и истакли одређене проблеме и потешкоће у раду, недовољно ангажовање локалне управе, додела средстава према пројектима, проблем са просторијама које су узурпиране као и питање имовине (станова) која је власништво СУБНОР-а.

Зиројевић је присутне (на састанку су били и координатор за Тимочки округ др Славко Јовановић и секретар Златко Милићевић) информисао о досадашњим активностима и истакао да после успешно спроведених избора и одржане Скупштине ГО СУБНОР-а Бор, постиже одређене резултате и истакао да сарадња са органима локалне управе мора бити садржајнија и боља због чега су одмах предузети одређени кораци. Такође је изнео да се питању имовине као и стању спомен обележја, јачању и омасовљавању СУБНОР-а, мора посветити енергичност и доследност у раду и много већа пажња али и брига о учесницима ратова 1991-1999. године, остваривање статуса борца и пружање помоћи људима у том правцу.

На састанку је истакнута и успешна сарадња борачких организација општина Тимочког и Борског округа и даље јачање исте. Донети су одређени закључци и задаци за даљи рад као и јача повезаност свих борачких организација по дубини.