ДАН ПОБЕДЕ – ЈЕДНОМ ЗАУВЕК!

Драги другови и другарице, честитамо Вам 9. мај Дан победе над фашизмом!

Давне 1945. године, побеђен је најмонструознији режим којег је човечанство икада видело.

Тог 9. маја совјетски маршал Георгиј Жуков ратификово је испред Савезника споразум о немачкој безусловној капитулацији, који је дан раније у име Трећег рајха потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

Савезници предвођени славном Црвеном Армијом у најстрашнијем рату које је човечанство икада видело до ногу су потукли немачке нацисте, ставивши тачку не само на режим Адолфа Хитлера, већ и на саму идеју да се људска раса дели тако да неко има све, а да други не само да немају ништа, већ немају право ни на постојање.

Руси, Срби, сви Словени, Јевреји, Роми и цело човечанство требали су да буду, по нељудским плановима уништени до последњег у најстрашнијем геноциду икада виђеном.

Сада је 2023. и након 78 година опет авети прошлости покушавају да промоле главу и да ревидирају историјске чињенице, занемарујући да модерна Европа није створена и одбрањена никаквим декларацијама и декретима Европског парламента већ људском крвљу, зноју и сузама, претежно бораца славне Црвене армије

Нико није бранио другим народима да стег победе и слободе сами донесу својим земљама, међутим Русима, Србима и осталим Словенима је припао тај удео да по цену десетковања свог становништва тај стег донесу свима!

Ми, као потомци часних „див јунака“ који су положили најдрагоценије-своје животе, треба добро да запамтимо ко су нам очеви и дедови и да ни по коју цену не дозволимо да се икада више оваква срамна страница људске историје понови.

Дужни смо да са поносом чувамо сећање на победу коју су нам донели – ЈЕДНОМ ЗАУВЕК!

ПРЕДСЕДНИК СУБНОР-а СРБИЈЕ

генерал-мајор Видосав Ковачевић