ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД У ПОСЕТИ СУБНОР-у ВРАЊА

У оквиру припрема за одржавање свесрпског сабора делегација побратимљене општине Брод из Републике Српске, коју је предводио начелник општине Зоран Видић, боравила је у дводневној посети граду Врању.

Сарадња између градова Врање и Брод траје већ дуже времена, још од деведесетих година прошлог века а крунисана је братимљењем ова два града. Приликом посете уважени гости су присуствовали традиционалном фестивалу народне музике Врањска градска песма“.

У оквиру посете нашем граду Начелник општине Брод је посетио Клуб бораца и ратних војних инвалида СУБНОР-а града Врања и том приликом се упознао са историјатом удружења и активностима које борци Југа Србије реализују у циљу очувања слободарксих традиција српског народа.

Са садржајем поставке у клубу бораца уважене госте упознао је председник Скупштине СУБНОР-а Србије професор Мирољуб Стојчић а о реалзованим активностима и плановима за наредни период говорио је председник градског одбора СУБНОР-а Врања бригадни генерал у пензији мр Зоран Лубура. Разговор је протекао у врло срдачној атмосфери.
У току боравка у клубу договорене су и активности на обележавању годишњице страдања војника и старешина Врањског батаљона ЈНА на простору општине Брод 1992. године који су у то време били ангажовани на заштити цивилног становништва након масакра недужних грађана у селу Сијековац од стране усташких терориста. Комеморативни скуп у знак сећања на херојско дело ових младих људи, оданих свечано пложеној заклетви, традиционално се одржава 18. августа на меморијалном комплексу у селу Унка на простору општине Брод.

У знак сећања на боравак у просторијама Клуба бораца у Врању гостима су уручени пригодни поклони и књиге из богате издавачке делатности Градског одбора СУБНОР-а града Врања.