Фондација

НОВИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

Републички одбор СУБНОР-а Србије расписао је, у заједништву са Фондацијом „Драгојло Дудић“, традиционални наградни књижевно-историографски конкурс који ће и ове године оцењивати и доделити признања посебни жири састављен од истакнутих културних и јавних делатника.

Управни одбор Фондације „Драгојло Дудић“ је предложио Председништву СУБНОР-а Србије да се од 2015. године убудуће установљава и посебна награда „Проф.др Миодраг Зечевић“ која ће пратити објављене књиге из друштвeне области у Србији.

Чланови Управног одбора Фондације су једнодушно подржали предлог о овом новом признању које ће се додељивати у част недавно преминулог председника СУБНОР-а Србије, професора др. Миодрага Зечевића, истакнутог и у свету и код нас признатог универзитетског педагога и творца многих законадавних и других правних докумената и бриљијантних научних и публицистичких радова.

На седници Управног одбора, којом је председавао књижевник Милош Јевтић, веома позитивно је оцењен прошлогодишњи рад и закључено да тим темпом треба наставити и у наредном периоду.

У раду Управног одбора учествовао је и вршилац дужности председника СУБНОР-а Србије Душан Чукић и у име вишељудне организације нагласио да реномирана Фондација „Драгојло Дудић“ треба да прошири делатност и у јубиларној години победе над фашизмом у Другом светском рату допринесе учвршћивању антифашизма као темељног приниципа за мир и разумевање.