САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863350Укупно посета:
  • 2654600Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НОВИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

Републички одбор СУБНОР-а Србије расписао је, у заједништву са Фондацијом „Драгојло Дудић“, традиционални наградни књижевно-историографски конкурс који ће и ове године оцењивати и доделити признања посебни жири састављен од истакнутих културних и јавних делатника.

Управни одбор Фондације „Драгојло Дудић“ је предложио Председништву СУБНОР-а Србије да се од 2015. године убудуће установљава и посебна награда „Проф.др Миодраг Зечевић“ која ће пратити објављене књиге из друштвeне области у Србији.

Чланови Управног одбора Фондације су једнодушно подржали предлог о овом новом признању које ће се додељивати у част недавно преминулог председника СУБНОР-а Србије, професора др. Миодрага Зечевића, истакнутог и у свету и код нас признатог универзитетског педагога и творца многих законадавних и других правних докумената и бриљијантних научних и публицистичких радова.

На седници Управног одбора, којом је председавао књижевник Милош Јевтић, веома позитивно је оцењен прошлогодишњи рад и закључено да тим темпом треба наставити и у наредном периоду.

У раду Управног одбора учествовао је и вршилац дужности председника СУБНОР-а Србије Душан Чукић и у име вишељудне организације нагласио да реномирана Фондација „Драгојло Дудић“ треба да прошири делатност и у јубиларној години победе над фашизмом у Другом светском рату допринесе учвршћивању антифашизма као темељног приниципа за мир и разумевање.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Фондација

  • pedjaza каже:

    Predlog Upravnog odbora o ustanovljavanju nove nagrade, koja bi ponela ime dugogodisnjeg uspešnog predsednika SUBNOR-a Srbije, Miodraga Zečevića, predstavlja sjajnu ideju.
    Time se na praktičan način izražava poštovnje prema čoveku koji je dao veliki doprinos nauci, prosvetnom radu, bibliografiji i negovanju antifašističkih vrednosti.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.