САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 809112Укупно посета:
  • 2536619Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НЕГОВАН СТАНКОВИЋ – ЧОВЕК ОД РЕЧИ

У Београду је преминуо изненада Негован Станковић, дугогодишњи државни секретар задужан за ветеранске организације у Министарству рада, запошљавања, борачка и социјална питања.

За 55 година живота обављао је и низ одговорних дужности у Врању и Пчињском округу, а у Београду се потпуно посветио, у државној администрацији, бризи о борачкој заштити и преданим часним радом допринео унапређењу тој области и међу ветеранима свих одбрамбених ратова Србије имао висок углед и поштовање.

Задњих дана посебно је посвећен био манифестацијама поводом једног века Великог рата старајући се, као предводник Одбора Владе Србије за традиције, да све прође на достојанствен начин на Крфу, Зејтинлуку, Кајмакчалану и другим местима јуначке епопеје. По повратку су очекивали Јајинци где је одржана централна комеморација поводом злочиначке одмазде фашиста у Другом светском рату. Био је укључен и у организовање прославе седам деценија СУБНОР-а Србије, а у међувремену, поред уобичајених радних обавеза, руководио је и радном групом за припрему новог закона о правима бораца.

О вредном човеку који је поштовао туђу реч и рад, на комеморацији у Дому војске у Београду, у присуству породице и многобројних пријатеља, сарадника и поштовалаца, говорили су потпредседник Владе Ивица Дачић и министар Зоран Ђорђевић.

Комеморацији је присуствовао и породици изјавио саучешће Душан Чукић, председник СУБНОР-а Србије, у знак захвалности Неговану Станковићу који је исказивао много пажње, разумевања и поштовања према најбројнијој патриотској и антифашистичкој организацији у нашој држави.

Полажући венац на одар Негована Станковића, на Новом бежанијском гробљу, пошту је одала и делегација СУБНОР-а Србије са замеником председника Видосавом Ковачевићем и члановима Председништва Душанком Лукић Хавелком и Томиславом Миленковићем.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
28°
Sunny
04:5320:28 CEST
WedThuFri
32/20°C
34/19°C
27/15°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.