САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855056Укупно посета:
  • 2640927Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

САРАДЊА ПОБРАТИМА

У богатом програму рада Градског одбора СУБНОР-а Лесковац важно место заузима и успостављање сарадње са сличним организацијама у суседним земљама, у првом реду са Републиком Северном Македонијом и Републиком Бугарском.

На иницијативу Владимира Аневског уследио је позив Удружења армијских  полицијских ветерана активног и резервног састава (Здружението на армиски и полициски ветерани од активен и резервни состав) да представници Градског одбора СУБНОР-а Лесковац посете Куманово и воде разговоре о будућој сарадњи ове две организације. Делегација Лесковца, коју су чинили Хранислав Ракић, председник, Златомир Пешић, секретар Градског одбора СУБНОР-а и проф. др Живан Стојковић, потпредседник Окружног одбора СУБНОР-а Јабланичког округа, посетила је Куманово и наишла на врло срдачан пријем у организацији којом руководи пуковник Драган Стојменовски.

Разговори о сарадњи вођени су у присуству целог Извршног одбора ове организације која је и колективни члан Удружења Савеза бораца Куманова. О активности организације говорио је њен председник и предложио да се потпише меморандум о сарадњи приликом узвртане посете Лесковцу. О раду Градског одбора СУБНОР-а Лесковац говорили су Хранислав Ракић и проф. др Живан Стојковић. Постигнута је потпуна сагласност о даљој сарадњу утолико пре што су Куманово и Лесковац градови побратими.

Прадставници Лесковца предали су на дар уметничку слику Јосипа Броза Тита, уље на платну, аутора Слободана Јанаћковића и неколико књига у којима је обрађен период НОР-а у лесковачком крају. Делегација Лесковца је посетила Музеј града Куманова, затим је положила цвеће на Спомен костурницу у Куманову, потом на Зебрњаку и најзад код Музеја АСНОМ-а у Пелинцима. При посети Зебрњаку проф. др Живан Стојковић је телефоном разговарао са амбасадорком Републике Србије у Скопљу, обавестио је о посети и дао сугестије о даљем уређењу споменика који је почео да сређује 1997. године, као први саветник за политичка питања СРЈ у Скопљу.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.