САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871264Укупно посета:
  • 2667290Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ТЕРОРОМ И ПОГРДАМА СЕ НЕ ОСВАЈА ВЛАСТ

Председништво СУБНОР-а Србије, државотворне родољубиве антифашистичке организације са преко 130.000 чланова, осуђује суботњу јавну бруку шетача који су, предвођени лидерима недоказаних странака, донели на београдске Теразије вешала као претњу другачијим мишљењима и поруку како би владали кад би се силом, јер је очигледно да другачије не могу, дочепали власти. 

Погромаши су претеће омче принели готово тик уз споменик што сећа на 1941. годину кад су Хитлерови бојовници, уз сервилну сарадњу квислиншке полиције, обесили непокорне Београђане којима је слобода била преча од живота под окупацијском чизмом фашиста.

Нови изџикали џелати нису засигурно хтели да произведу провокацију кад их у шенлучењу по улицама нико не омета, али су најновијим безумљем скинули маске и сејући страх и узнемирење у пристојној Србији открили намере својих организатора – пропалих градоначелника и дипломата повезаних са светском мафијом, посланика у покушају, тобожњих синдикалаца, наркомана, табаџија жена и новинара, заљубљеника у доказане фашисте.

Терор, огавне погрде, вербални и сада не само у најави општи линч, претње вешањем Председника Републике, чак и његовог детета, не могу бити прихваћени ни у једној цивилизованој земљи. Пут без повратка, који иницирају неодговорни каријеристи скривени међу злоупотребљеним шетачима, води у безнађе и потпаљује фитиљ на бурету барута намењеном Србији што смета кад белодано напредује и увелико многима и не само у Европи служи као пример за углед.

СУБНОР Србије, залажући се за мир и разумевање и активно учествујући на светској сцени, апелује на јединство које појединци жељни власти мимо демократских и цивилизацијских правила нарушавају грубим претњама и простаклуком покушавају да разбију зарад сопствене мањине и несвесни да су се латили, по својој или туђој памети, ћоравог посла који у нашој отаџбини нема прођу.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.