КЊИГА ПОМЕНИК И СПОМЕНИК

Требало је да прође осамдесет година па да се група ентузијаста предвођена академиком проф.др. Жељком В. Зиројевићем, Спасојем Д. Влаховићем, Микијем Лазаревићем и књижевницом Јасмином Ан Јовановић, после вишегодишњег научно-истраживачког рада, осмели да пронађе документацију о јунацима априлског рата 1941. године који су попут мајора Драгољуба Ј. Кргушића, Ота Сепа, поручника Говедарице, Веселина Дивца, Велимира Илића, Миливоја Милентијевића и преко 200 знаних и незнаних војника Војске Краљевине Југославије, који су стали на пут немачких фашиста, и објаве књигу „ЈУНАЦИ АПРИЛСКОГ РАТА 1941. ГОД.“ која је за кратко време доживела друго издање.

У овом својеврсном споменику људима којима је Отаџбина била светиња а положена заклетва већа од живота, место су нашли браниоци наше  Отаџбине чије је трајање вечност.

Градски одбор СУБНОР Крагујевац као издавач ове књиге показао је и доказао да имена свих оних чије су кости уграђене у темеље Отаџбине за коју су положили своје животе, никада неће бити заборављена већ ће живети у нашим срцима и душама.

СУБНОР Крагујевац припрема и подизање спомен обележје јунацима априлског рата и очекује одзив свих људи добре воље који ће стати уз бок најмногољуднијој борачкој организацији Србије, да се јунаци не забораве.