САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849524Укупно посета:
  • 2632301Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

БЕЗ СУБНОР НЕМА ОДЛУКА!

На обронцима прелепог Иванић брда, изнад Косјерића, окупиле су се разне генерације да као и досад у сличним приликама обележе славне дане победничке народноослободилачке борбе у Другом светском рату и једнодушно потврде како народ Србије, правдољубив и увек на правој страни, мора да чува извојевану слободу и тековине антифашизма.

Сабор је одржан у част 75-тогодишњице оснивања Црногорског партизанског одреда и као мото имао богату традицију и моралне вредности наших ослободилачких ратова. Организатор су били Општински одбор СУБНОР-а Косјерића уз сарадњу са локалним Удружењем ратника Србије и пријатељима из агилне борачке организације Вршца.

На масовном скупу су говорили председник Општинске скупштине Косјерића Милијан Стојанић, недавно изабрани први човек СУБНОР-а Косјерића Миленко Ковачевић, председник Општинског одбора СУБНОР-а Вршца и члан Председништва Републичког одбора Драгољуб Ђорђевић. Заједнички именитељ је очување тековина и преношење најбољих вредности на нове генерације да би наша отаџбина имала сигурне будуће дане.

Учесницима сабора се обратио и заменик председника СУБНОР-а Србије генерал Видосав Ковачевић – истакао је улогу и значај, не само на нашем подручју већ и на широком међународном плану, многобројне угледне антифашистичке организације без које се не могу и не смеју доносити будуће одлуке пресудне за будућност Србије.

Скуп на Иванића брду је потврдио поново оживљену добру праксу о сталној корисној сарадњи чланова ветеранске организације, потомака бораца, антифашиста, свих људи добре воље на целом подручју државе и чврстим добрим везама са изабраним локалним властима у циљу да корист буде општа.

Више десетина чланова општинске организације Вршца је по повратку посетило и Ваљево и на монументални споменик Народном хероју отпора фашистима у Другом светском рату, легендарном првоборцу Стјeпану Филиповићу, одало пошту.

На својеврсном часу историје говорио председник Окружног одбора СУБНОР-а Милић Петровић. Свечаности је присуствовао и председник Скупштине Ваљева Милорад Илић. На одавaњу почасти био је и заменик председника СУБНОР-а Србије Видосав Ковачевић.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.