Краљево

ОДЛУКЕ  ЗА  ПРАВЕ  АКЦИЈЕ

Поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ, СУБНОР Краљево је у градској касарни положио венац на спомен обележје погинулим припадницима Војске Југославије.

У оквиру редовних активности у Краљеву се састало Председништво Општинског одбора СУБНОР-а коме је присуствовао и председник Окружног одбора Рашког округа Сретен Лазовић. Размотрене су наредне активности везане за јубилеје из НОР – обележавање 6 априла, Дана победе, а усвојен је и Програм активности у 2015. години који ће бити достављен Републичком одбор СУБНОР-а Србије.

Дата је пуна подршка рада другу Душану Чукићу, садашњем в. д. председника СУБНОР-а Србије и оцењено да после смрти друга Миће Зечевића није настао вакум како су појединци замислили и очекивали.

Такође су донета и одређена кадровска решења за што бољи и ефикаснији успешан рад, а посебно је затражено да се предузму све законске мере ради повраћаја комплетне документације Општинског и Окружног одбора СУБНОР-а Краљево и Рашког округа коју су појединци незаконито присвојили. Овај предлог Радомира Катића Шурка, учесника НОР-а 1941-1945. године, наишао је на пуно одобравања и подршку.

На седници у Краљеву је јасно дато до знања да је у питању коначан почетак успешног рада СУБНОР-а у једном од значајних региона у нашој држави – стоји у саопштењу Информативне службе СУБНОР-а Општинског и Окружног одбора за Рашки округ.