Лапово

ЗНАМЕН ЈЕ ВРАЋЕН

Поводом Дана устанка народа Србије 7. јула Општински одбор СУБНОР-а Лапово организовао је свечаност и полагање венаца на спомен обележје погинулим борцима НОР-а.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Шумадије, Крагујевца и Лапова, а обновљени споменик који су у више наврата вандали скрнавили, рушили звезду петокраку која је сада враћена, открио је заменик председника СУБНОР-а Шумадије пук. проф. Жељко В. Зиројевић који је, између осталог, рекао:

„СУБНОР Србије у ово тешко време дели судбину свог народа како је делио и те 1941. године са својим партизанима. Данас када многе ретроградне снаге желе да минимизирају улогу НОП-а и измишљају причу о два антифашистичка покрета заборављају да прекрајања историје не може и неће бити. Устанак у Србији подигли су партизани на челу са КПЈ а не некаква краљевска влада. То је једина, пуна и права истина.

Руководство СУБНОР-а Србије свим својим манифестацијама се својски боре да се очува јединство, снага, патриотизам и антифашизам. То су чинили, чине и чиниће убудуће”.

На пригодној свечаности Медаља борца уручена је Драгану Микићу, потпредседнику СУБНОР-а Лапово који је захвало СУБНОР-у Србије и истакао да у Лапову сваким даном све више младих ступа у чланство.

СУБНОР-у Лапово је Окружни одбор СУБНОР-а за Шумадију уручио скроман прилог за даљи рад.

7