САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871271Укупно посета:
  • 2667306Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

АНТИФАШИЗАМ ВАЖНИЈИ НЕГО ИКАДА

Крајем овог месеца у Италији ће се одржати XVIII конгрес Међународне федерације антифашиста и покрета отпора (ФИР, са седиштем у Берлину), у чијем раду ће учествовати и СУБНОР Србије као један од цењених чланова у респектабилној европској породици бораца за мир, једнакост и узајамно поштовање.

Извршни комитет организације је свеколиком чланству доставио предлог политичке декларације која обухвата следеће циљеве у даљем раду узимајући у обзир ситуаттцију у свету и на нашем континенту.

Антифашизам је сада важнији него икад раније, па је неопходно зауставити продор десничарского популизма и неофашизам, елиминисати ратну претњу у заштити мира, чување сећања против историјског ревизионизма.

За све ове задатке, треба да консолидујемо јединство антифашистичких снага. Већ скоро 70 година ФИР ради као међународна кровна организација, укључујући борце и снаге антихитлеровске коалиције, некадашње прогоњене и данашње антифашисте. Њихова снага је заједништво које доноси резултате упркос различитости оријентација, погледа о друштву и верских вредности. Стазе и пут „штафете ФИР-а“ импресивно потврђују заједништво.

Јединство мора бити развијено и обновљено, јер нас генерација сведока Другог светског рата напушта. Због тога, позивамо сва удружења да отворе врата за данашње генерације. У том смислу смо позвани да делимо идеале антифашистичког наслеђа са послератним генерацијама.

Енергично смопротив Холокауста и ревизионизма, фалсификовања борбе и отпора, разарања споменика, рехабилитације нацифашиста и колаборациониста свих облика.

Подржаватмо политику мира и немилитаристичких решења, немешање у унутрашње послове других држава.

Задатак ФИР јесте да негује традицију бораца и прогоњених и бори се за демократију, хуманизам, друштвену правду и „нови свет мира и слободе“.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.