ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАТО АГРЕСИЈЕ У ПРОКУПЉУ

Испред споменика палим борцима у ратовима од 1990-1999. године, 24. марта 2022. године, обележена је 23. годишњица НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. Венце су на споменик положили породице погинулих, представници војске Србије, полиције, руководство града Прокупља и представници борачких удружења. Испред СУНБОР-а Града Прокупља, венце су положили председник градског одбора, Дарко Жарић, председник скупштине, Драган Огњановић и секретар, Маја Димић.

Парастос пострадалима служило је свештенство цркве Светог Прокопија. У програму посвећеном Дану сећања на жртве НАТО агресије и страдању српских војника и цивила учествовао је хор цркве светог Прокопијa, ученици Гимназије и ОШ „9. октобар“.

У Народном музеју Топлице одржана је трибина са изложбом „Разговор са ученицима о НАТО агресији на Југославију 1999. године“. Песмом „Јунаци са Кошара“ трибину је отворио хор „Деца неба“ ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ под диригентском палицом професорке Славице Стојановић уз музичку подршку професора Дејана Живковића. Рецитацију „Пркосна песма“ извела је ученица осмог разреда, Олга Ивић. Ђацима се на трибини обратио музејски саветник Дарко Жарић, који је уједно и један од аутора изложбе „78 дана НАТО агресије у Топлици“ која се сада већ традиционално, сваке године излаже у Народном музеју Топлице 24. марта.

Маја Димић, секретар ГО СУБНОР-а Прокупље