ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СУБНОР-а АП ВОЈВОДИНЕ У РУМИ

СУБНОР АП Војводине је у Руми 9. јуна, одржао Седницу Председништва СУБНОР-а АПВ. На самом почетку чланове Председништва је поздравио домаћин, председник СУБНОР-а Рума, Томислав Милић и заменица председника општине Рума, Александра Ћирић.

Јово Барошевчић, председник СУБНОР-а АПВ, поздравио је чланове Председништва и захвалио се домаћинима на организацији седнице, похвалио њихов рад и захвалио се на подршци локалне самоуправе и медијима који су пратили рад седнице. Председник, Јово Барошевчић,  информисао је чланове о активностима СУБНОР-а у Војводини и обавестио Председништво да је у разговорима које је СУБНОР АПВ имао са председником Покрајинске владе, г-дином Игором Мировићем, договорено да Покрајинска влада буде покровитељ обележавања 80 година од дизања Устанка. 7. јула, на Иришком венцу код споменика „Слобода“.

Седницу је пратила изутно конструктивна дискусија. У извештају посебно је наглашено да је готово половина организација СУБНОР-а на територији АП Војводине извршило промене Статута и да је у многим срединама рад осетно побољшан. На састанку је, поред осталог, усвојен предлог Плана и програм рада СУБНОР-а АПВ на обележавању значајних историјских догађаја 2021. године, у којој се обележава 80 година од подизања устанка народа Србије против фашизма, као и предлог Извештај о раду СУБНОР-а АПВ за период 2017-2020, који ће бити упућен Скупштини на усвајање.

Седници је присуствовао председник СУБНОР-а Србије, генерал-мајор, Видосав Ковачевић. Обраћајући се присутнима, председник Видосав Ковачевић, посебно је истакао да је у последње време дошло до пуне и свестране сарадње борачке организације са органима локалне самоуправе, као и са представницима Владе Србије и председником наше Републике. Говорећи о циљевима новог руководства борачке организације Србије генерал Ковачевић је навео да она мора да постане боља, јача и присутнија у друштвеном животу Републике Србије, посебно у сегменту очувања традиција и васпитања младих генерација у слободарском духу наших народа и народности. Чланове Председништва генерал Ковачевић је упознао са припрема за обележавање 4. јула – Дана устанка народа Србије против фашизма и нацизма, који ће се ове године, по први пут, одржати под покровитељством Председника Републике Србије Александра Вучића.