САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819335Укупно посета:
  • 2564447Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

 ФАШИЗАМ ЈЕ ЗЛОЧИН!

Прошле недеље Вилмош Ханти, председник Међународне федерације бораца отпора (ФИР) – Удружења антифашиста и председник Антифашистичке федерације Мађарске, био је нападнут од групе неофашистичких насилника.

У току антифашистичких демонстрација и манифестација у Будимпешти, које су биле усмерене против антисемитизма и неофашизма, група младих људи напала је Вилмоша Хантија и тукла га тако да је морао бити збринут у болници. Током антифашистичког митинга ова група је – пред очима полиције – галамила, прекидајући говорника и покушавајући да учеснике застраши. Када се полиција повукла на крају манифестација, неофашистички провокатори су добили прилику да нападну демонстранте, не само вербално, већ ударцима, називајући их „непријатељима Мађарске.“

То је нови ниво фашистичког насиља у Мађарској. Прве жртве насилних напада екстремно десничарског ЈОББИК-а били су припадници ромске мањине. Сада су нападнути Демократи. Пре неколико месеци, медија екстремне деснице отпочела су вербалну кампању линча против Ханти Вилмоша али без икакве судске интервенције против тога. Сада се вербална кампања претворила у право насиље.

Покажимо солидарност са председником ФИР Ханти Вилмошем. Пишите амбасадама Мађарске протесте против екстремне деснице која бесни у Мађарској. Ни једна чланица ЕУ не сме допустити терор екстремне деснице.

Фашизам није значење, него злочин!

 

Извршни комитет ФИР-а

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Ведро
07:0017:45 CEST
СубНедПон
min 11°C
26/11°C
27/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.