Оштар протест

УПАМЕТ СЕ, СРБИЈО!

СУБНОР Србије, традиционална патриотска антифашистичка организација са преко 100.000 чланова, баштиник славних победника у Другом светском рату, протествује пред нашим и међународним слободарима због још једне несхватљиве намере да се изокрене историјска истина и на неправан начин, после седам деценија, оправдају колаборанти нацистичког окупатора.

Покушај наводне рехабилитације Милана Недића, председника такозване српске владе инсталиране по налогу и одобрењу нацистичке хитлеровске немачке армаде, доказ је повампирења, као и у неким ранијим примерима, ретроградних реваншистичких струја и појединаца који се коцкају угледом наше отаџбине и из себичних побуда настоје да пред човечанством збришу допринос српског народа у антихитлеровској коалицији.

Пред очима тог и таквог ”председника и ђенерала”, уз садејство завојевачких ескадрона смрти и његове ”државне страже”,  убијане су хиљаде невиних родољуба у логору на Бањици, у Јајинцима, по сајмиштима и разним ”главњачама”. Страдали су Срби, Јевреји, Роми, на стрелишта одвођени само због тога што нису поклекли пред окупаторском чизмом и поклисарима из домаћих редова. Милан Недић је са својом инсталисаном влашћу верно извршавао немачке захтеве, дивио се Трећем рајху и, на тим тадашњим берлинским принципима, свим бићем желео да организује Србију. Побегао је са пријатељима Немцима у Аустрију, одакле су га западни савезници вратили у Београд и предали новим југословенским властима. Није дочекао суђење, у затвору се убио, што само по себи значи, тако право одређује, да не може бити обнављања процеса којег није ни било.

СУБНОР Србије се, наравно, не меша у рад правосудних органа, али не може да стоји по страни кад се већ више од деценије фалсификују историјске чињенице и чак вулгарни сарадници окупатора у Другом светском рату проглашавају за доброчинитеље и потом невине жртве. Зар би у Европи, којој припадамо и хрлимо, некоме пало на памат да рехабилитује маршала Петена, премијера Квислинга и сијасет других сарадника и извршитеља замисли нацисте злочинца Хитлера?

У Србији то већ увелико раде. Упамет се Србијо, крајње је време да се срамота заустави!

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР-а СРБИЈЕ