САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 815997Укупно посета:
  • 2551063Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СВЕ СУ ЛАГАЛИ!

Од Српске општине која баштини традицију постојбине у канадском граду Отави, са потписом пердседника Станка Вулете, СУБНОР Србије добио је електронском поштом писмо.

”Обележили смо 20 година од почетка НАТО бомбардовања Србије 1999. године и трајало 78 дана под лажним изговором као “хуманитарна” акција за заштиту косовских Албанаца због тобожњих напада Срба. Све је засновано на бруталној пропаганди и лажним вестима.

Земље НАТО су учествовале прекршиле Повељу УН, Женевску и Бечку конвенцију, међународно право и сопствену повељу бомбардујући градове, убијали цивиле, уништили фабрике, мостове, све везано за инфраструктуру. Убили су трогодишњу Милицу Ракић, 16 радника РТС, ракетирали путнички воз у Грделици,  тржницу и болницу у Нишу, чак и кинеску амбасаду. Користили су осиромашени уранијум, касетне бомбе, думб бомбе и “паметне” бомбе.

Канада је учествовала у бомбардовању 1999. године, подржала је сецесију Косова и Метохије и признала Косово као независну државу. Ми осуђујемо ове акције земље чији смо сада држављани и никада нећемо заборавити заборавити страдања српског народа.

Ово велико кршење међународног права има далекосежне последице. Злочин према Србији годинама омогућио је западним силама да уништи земље попут Либије, Ирака, Сирије, Авганистана, Украјине на основу лажних оправдања.

Бомбардовање Србије 1999. године сваким даном доноси истину о кривцу за опасне међународне односе и сеју страх шта ће даље бити ако се опасност не заустави на ивици катастрофе по човечанство” – написали су СУБНОР-у насељени срби у Канади.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
28°
Сунчано
06:1918:45 CEST
УтоСреЧет
min 14°C
16/7°C
19/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.