САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869785Укупно посета:
  • 2664781Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

МЕДАЉЕ НАШИМ ВЕТЕРАНИМА

Поводом обележавања празника Дана Русије, на свечаности у Руском дому у Београду амбасадор Александар Боцан-Харченко уручио је медаље ратним ветеранима поводом 75. годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, личности из културног и јавног живота Србије. СУБНОР Србије представљао је Бора Ерцеговац председник Градског одбора Београда.

Александар Боцан – Харченко је уручио Велимиру Oстојићу и Сави Радовановићу јубиларне медаље “75 година од победе у Великом отаџбинском рату” установљене указом председника Русије Владимира Путина 13. јуна 2019.године.

Јубиларне медаље су припале и борцима НОР-а који из здравствених разлога нису могли присуствовати свечаности.

Посебно свечано било је у Новом Саду где је у Историјском архиву медаља уручена проф. др Милану Рунићу који се као седамнаестогодишња, у ратном вихору прикључио снагама Црвене армије, учествујући и у ослобађању Београда и пробоју Сремског фронта.

Дипломе Руског дома додељене су учесницима акције “Мира и слоге” организоване поводом јубилеја, а награђени су учесници литерарног конкурса “Сетимо се наших хероја” за најбољу причу потомака ратних хероја, учесника Другог светског рата.

Признање су добила и деца са Косова и Метохије која су за Дан победе у Руски дом послала видео музичку честитку, као и дечји хор “Чаролија”.

Медаља Руског дома уручена је музичару Момчилу Бајагићу, који је са Леонтином Вукомановић, хором “Чаролија” и академским ансамблом песама и игара Руске Армије “Александров” извео песму “Дан победе” за јубилеј победе у Другом светском рату.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.