Председништво

НИЈЕ  ВРЕМЕ  ЗА  ПРЕДАХ

У току је сезона годишњих одмора, али то за организацију СУБНОР-а Србије није разлог и још мање време за предах!

Ово је закључено на седници Председништва, под руководством проф.др Миодрага Зечевића, приликом оцене недавно одржане изборне скупштине на којој су, поред осталог, донети програм и смернице за даље активности свих делова организације и сваког члана понасоб. СУБНОР Србије, као масовно и специфично удружење са преко 100 хиљада чланова, има разгранат делокруг рада што изискује акције без престанка и укључује свакодневни живот са мерама које треба да  доприносе и општем бољитку.

Минула скупштина, одржана у Дому војске у Београду, пре које су заседали сви подручни одбори и делегирали представнике и кандидате за кључне функције, оцењена је као веома успешна и даљи импулс. У том склопу је дата и подршка започети потезима чији је циљ јачање и динамизирање борачке организације на традиционалним темељима народноослободилачке борбе и све прихваћеног антифашизма.

Председништво је усвојило и информације о недавним сусретима и масовним свечаностима.

Разговор делегације СУБНОР-а, коју је предводио проф.др Миодраг Зечевић, са Председником Републике Томиславом Николићем оцењен је као веома позитиван, индикативан и обострано користан. Тим пре што је инициран од шефа државе, а познато је да у претходних 12 година није било, без обзира на иницијативе, сусрета на таквом нивоу.

СУБНОР Србије својим постојањем и успешним деловањем мора да буде и даље поштован и незаобилазан фактор у друштвеном животу наше државе.

Портал СУБНОР је, иначе, опширно обавестио о разговору који је вођен у Председништву Србије, на Андрићевом венцу у Београду.

Председништво је као веома успешне оценило и прославе Дана борца и Дана устанка, празнике који су 4. и 7. јула обележене на масован и достојанствен начин широм Србије.

Посебно је свечано било у легендарној Белој Цркви, на Космају, Иришком венцу, у Бојчинској шуми и другим историјским местима у нашој држави везаним за храбру ослободилачку борбу партизана, као и на Козари – где је делегација СУБНОР-а Србије учествовала у слављу бораца и народа Републике Српске.

Чланови Председништва су информисани, а овим путем и корисници овог портала, да су портал СУБНОР, као и СУБНОР СРБИЈЕ, четири претходна дана били недоступни на интернетској мрежи због квара на серверу провајдера.