ПРЕДСЕДНИШТВО ПОКРАЈИНСКОГ СУБНОР-a У ИНЂИЈИ

Обележавање 25. годишњице НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, затим пробоја Сремског фронта, као и осталих важних датума из српске историје било је у центру пажње седнице покрајинског одбора СУБНОР-а, која је одржана у Инђији.

Поред представника општинских и покрајинске организације, седници је присуствовао и герал – мајор Видосав Ковачевић, председник СУБНОР-а Србије, који је истакао да је војвођанска организација једна од најбоље организованих у Републици Србији:

-У складу са нашим циљевима, садржаје и активности конципирамо тако да обележавамо све ослободилачке ратове, и у складу са тим први следећи важан датум је 25. годишњица од НАТО агресије када ће бити одржана велика, међународна конференција у Београду, где је долазак до сада потврдило око 140 учесника из иностранства, најавио је генерал Ковачевић, и рекао да је одмах потом обележавање 80. годишњице победе над фашизмом у Србији.

Организација СУБНОР-а обележиће и победе у Првом светском рату, као и бројне битке вођене у појединим српским општинама. Посебан значај у Сремском округу у оранизацији догађаја дат је Сремској Митровици и општинама Рума и Инђија, чији председник Владимир Гак је изразио задовољство што је седница покрајинског одбора организације баш у Инђији.

-Локална самоуправа даје максималну подршку организацији СУБНОР-а у Инђији, заједно обележавамо све важне датуме у историји овог краја, и трудимо се да на младе генерације пренесемо културу сећања на све жртве које су пале за наше победе, рекао је Гак.

Извор: портал Сремске новине, SremskaTV

14. март 2024. године