САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816403Укупно посета:
  • 2553709Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЧЕТНИЧКА ХИПОТЕКА НА СРБИМА

Из дневног листа „Политика“ преносимо текст Јована Тoмовића из Горњег Милановца.

„Политика“ од 5. фебруара донела је исцрпну информацију о поновљеном суђењу у процесу рехабилитације четничког команданта Николе Калабића.

Врло је чудно да ће се поступак наставити са учесницима које је навео новинар: самоиницијативно понуђеним сведоцима и унуком команданта Калабића. Понуђени сведоци већ унапред аболирају команданта Калабића, а унука је покретач поступка, док пресуђује исти судија који је донео пресуду о рехабилитацији! Веома поштујем титуле и звања понуђених сведока, али четнички командант Калабић је имао звање команданта Горске гарде, под чијим руководством су се налазиле злогласне црне тројке кољача, иза којих је остало на хиљаде закланих и унесрећених породица по Србији. Надам се да ће овај допис иницирати десетине потомака закланих родољуба, који ће изнети сва злодела четника.

У таковском крају, у селу Горњи Бранетићи, четници су 31. маја 1943. године заклали Зорку Ђурђевић, са којом се налазила и њена осмомесечна беба. Када је родбина после пола дана дошла по њено тело, затекла је дете све у крви, на сиси мртве мајке. Четнички покрет је могао на један човека достојан начин да се обрачуна са својим противницима. Ови примери показују да нас је та „војска“ сврстала у најпримитивније народе света. Од таквих примера Срби не могу још дуго да се оправдају.

На најлепшем граду западне Србије – Ваљеву већ постоји мрља, из њега потиче такав човек – звер. Ако суд донесе одлуку о рехабилитацији таквог зликовцаа, та мрља ће остати вечно.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
06:2418:38 CEST
ПетСубНед
min 5°C
21/7°C
26/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.