Прешево

ТРАЈНА УСПОМЕНА НА ЖРТВЕ АГРЕСИЈЕ

У селу Рељан, општина Прешево, одата је почаст поводом 17. годишњице погибије шесторице војника и старешина 78. моторизоване бригаде Војске СРЈ.

Венце и цвеће на споменик положили су: генерал потпуковник Милосав Симовић, заменик градоначелника Врања Драгољуб Стевановић, делегација Полицијске управе Врање, делегација БИА, затим СУБНОР-а Пчињског округа, Врања, Прешево и Бујановац, Удружење војних пензионера Врања, породице погинулих мајора Љубисава Стојановића, капетана Драгана Лукића, старијег водника Жељка Алара, десетара Димча Стаменова и војника у резерви Александра Поповића и Нинослава Миленкова.

Командант Гарнизона Врање и 4. бригаде КоВ Србије, која наставља традиције 78. моторизоване бригаде, генерал мајор Зоран Лубура, евоцирао је успомене на немио догађај од пре 17 година, 23. дана НАТО-агресије и погибију официра и војника од бомбе НАТО.

У Клубу бораца СУБНОР-а Врање, на зиду историје, истакнуте су фотографије са биографским подацима, погинулих 15. априла у Рељану, као и свих погинулих из Врањског краја у НАТО агресији.

Њихова су имена уклесана и на импозантном споменику у центру Врања, на коме су и имена погинулих у ратним сукобима, рату 1999. године и шиптарској побуни на југу Србије 2000-2001. године. Њихову жртву за отаџбину Србију трајно ће чувати и будуће генерације Врањанаца.