ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КРВАВА ГРАНИЦА“ У БЛАЦУ

У органишацији СУБНОР-а Врања и СУБНОР-а Блаце у Културном центру “Драинац“ у Блацу, у вечерњим часовима, одржана је 16-та по реду промоцијa књиге ,,Крвава граница“ аутора потпуковника Драгутина Димчевског, заменика. команданта 53. граничног батаљона на Кошарама. Промоцију су организовали ГО СУБНОР–а Врања на челу са председником Зораном Лубуром бригадним генералом у пензији, као издавач књиге и Културни центар „Драинац“ у Блацу.

На промоцији, поред аутора, говорили су: Председник СУБНОР-а Врање Зоран Лубура бригадни генерал у пензији, и Драгутинови војници саборци непосредни учесници одбране Србије на рејону карауле Кошаре Небојша Џамић, Владан Чкребо и Славиша Вучетић.

На почетку промоције присутне је поздравила директорка Културног центра “Драинац“ Блаце Ена Поповић, а програм је водио ученик “Средње школе“ Блаце Вељко Коцић.

У току промоције у организацији професорке музичке културе Неде Илић, ученице “Средње школе“ Блаце Хелена Николић, Анастасија Лазовић и Андреа Савић отпевале су песме: “Јунаци са Кошара“, “Вила са Кошара“ и “Недам“.

На промоцији присутне је поздравио председник Општине Блаце Иван Бургић и пожелио им добродошлицу, уједно се захвалио аутору књиге што је урадио књигу која је својеврсно капитално историјско дело од изузетне важности за Српски народ за Српску историју. Председник се захвалио и издавачу књиге СУБНОР-у Врање који је омогућио да се књига представи и у једној оваквој малој средини као што је Општина Блаце. Председник је у току промоције књиге председнику СУБНОР-а Врање Зорану Лубури бригадном генералу у пензији, и потпреседнику СУБНОР–а Врање Зорану Бургићу потпуковнику у пензији уручио захвалнице за борачки и привредни допринос у раду Општине Блаце и СУБНОР-а Врање.

Након промоције књиге настављени су разговори о будућој сарадњи СУБНОР-а Врање и Општине Блаце.

ГО СУБНОР-а Врање

Блаце, Врање 13. 09 2023.године