Рековац

ЈЕДИНСТВО ВАЖНО ЗА СВЕ

Поводом 17. октобра, када су јединице 21. српске дивизије под командом Милоја Милојевића, једног од најмлађих народних хероја и касније генерал-пуковника ЈНА, у садејству са јединицама Црвене Армије ослободиле Рековац и Левач положени су венци на спомен обележје бораца НОР-а 1941-1945. године на које је овим поводом враћена црвена петокрака звезда са српом и чекићем, на спомен бисту Милоја Милојевића, ппук. Горана Остојића и погинулих припадника МУП у НАТО агресији.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Рековца, Параћина, Ћуприје, Свилајнца, Јагодине, у име СУБНОР-а Србије пуковник проф. Жељко В. Зиројевић, општине Рековац и породице погинулих.

Одржана је и свечана седница СУБНОР-а Рековац на којој је председник Борислав Јелић упознао са акцијама ослобођења Левча од фашиста и њихових слугу.

У име председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића, скупу се обратио проф. Зиројевић и истакао да народ Левча и Рековца с поносом помиње име слободара и хероја Милоја Милојевића, прослављеног команданта. СУБНОР Србије био је и биће непремостива баријера свима који желе да повампирују и протежирају највеће зло човечанства – фашизам.

Одржан је и састанак са председницима општинских одбора СУБНОР-а Поморавског округа где је још једном изражено јединство ове организације и потврђена спремност за даље извршење задатака као и одато признање Председништву СУБНОР-а Србије на очувању организације, јединству и посебно о бризи о организацијама СУБНОР-а по дубини, као и извршене одређене кадровске промене зарад јачања СУБНОР-а ангажовањем млађих кадрова, учесника рата и одбране земље 1999. године.