Страгари

СУБНОР ЧУВА ОБРАЗ ПРЕДАКА

У селу Страгари, родном месту јунака и војводе из Првог и Другог српског устанка, Танаска Рајића, браниоца топова и положаја на Љубићу, одржан је треће фестивал књижевног стваралаштва на селу у Републици Србији.

Уз учешће великог броја стваралаца из земље и света, познатих и признатих песника и писаца, извођење културно-уметничког програма који су извели ученици Основне школе „Јулијана Ћатић“ из Страгара, посебна пажња поклоњена је антифашизму и патриотској традицији ослободилачких ратова Србије (1804-1999. године) и уручена су признања заслужнима за допринос развоја села.

Између осталих добитника признања Савета фестивала, академик, проф.др Раденко С.Круљ је уручио Захвалницу Градском одбору СУБНОР-а Крагујевац за допринос антифашизму и слободарским традицијама коју је примио секретар Мирослав М. Лазаревић а од појединаца потпредседнику СУБНОР-а Србије, академику Жељку В. Зиројевићу,

Академик Круљ је, између осталог, истакао немерљив допринос СУБНОР-а Србије у популарисању и чувању успомене на славне претке који су бранили част, образ и достојанство Србије у протеклим деценијама.