СУБНОР ЛАЋАРАК ДОСТОЈАНСТВЕНО ОБЕЛЕЖИО ГОДИШЊИЦУ ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

Полагањем венаца и одавањем државних и војних почасти у оквиру Спомен-комплекса “Сремски фронт“ у Адашевцима код Шида, обележено је 78 година од пробоја Сремског фронта, битке која је означила окончање Другог светског рата на територији Србије.

На церемонији обележавања 78 година пробоја Сремског фронта пред великим бројем присутних говорили су, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, председник Општине Шид Зоран Семеновић, председник СУБНОР-а Србије, генерал-мајор Видосав Ковачевић.

Поред бројних делегација присуствовала је и делегација СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак која је тим поводом положила венац на Спомен обележје.

Након завршетка државне церемоније у Адашевцима, СУБНОР Месне заједнице Лаћарак је имао част да у Лаћарку угости: Државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борчка и социјална питања, господина Зорана Антића; Татјану Миленковић в.д. помоћника министра у Сектору за борачко-инвалидску заштиту са својим сарадницима; саветника у Влади Републике Србије за безбедност генерал-мајора, Милорада Ступара; заменика војног аташеа Руске Федерације у Србији, пуковника Евгенија Пољакова; војног изасланика Републике Бугарске у Србији, потпуковника Руслана Христова; помоћника војног изасланика Републике Бугарске у Србији, мајора Пламена Димитрова; председницу Месне заједнице Лаћарак, Весну Скакун; председника СУБНОР-а Града Суботице, Александра Токовића са члановима; председника СУБНОР-а града Ваљева, Рајка Милинковића са делегацијом; председника СУБНОР-а Општине Бајина Башта, Видана Петровић са члановима; Драгицу Ковачевић председницу СУБНОР-а општине Инђија са члановима; председницу Месног удружења бораца НОР-а Дивош, Зорицу Сакач; чланове удружења «72 специјалне»; као и друге чланове СУБНОР-а.

Након поздравне речи заменика председника СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак и уручења пригодних поклона, присутнима су се обратили: саветник у Влади Републике Србије за безбедност генерал-мајор Милорад Ступар и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господина Зорана Антића. Дружење је настављено уз партизанске и родољубиве песме.

СУБНОР Месне заједнице Лаћарак