СУБНОР МЗ ЛАЋАРАК ПОВОДОМ ДАНА МЛАДОСТИ

Поводом 25. маја – Дана младости делегација СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак је положила цвеће на гроб Врховног команданта маршала Јосипа Броза Тита и другарице Јованке Броз.

Након полагања цвећа и одавања почасти другу Титу и Јованки Броз делегација се уписала у Спомен књигу:

У сусрет обележавању осамдесет година од ослобођења Срема, сами тим и нашега Лаћарка, са поносом се сећамо доприноса партизана сламању фашизма. Поносни смо на Јосипа Броза Тита вођу југословенских партизана, председника Југославије и једног од оснивача Покрета несврстаних. Са поносом се сећамо његове улоге у сламању фашизма. Увек ћемо остати на путу антифашизма и социјалне правде, поготово данас када се Србија поново налази на удару пробуђеног и новог фашизма.

СРЕМСКА РАВНИЦА БЕСКРАЈАН ПЛАВА,

САЧУВАЋЕ ДРУГА ТИТА ОД ЗАБОРАВА”

Затим су чланови обишли поставку у Кући цвећа.

Након посете „Кући цвећа” чланови СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак су пут наставила ка банатском селу Баваништу. У овом питомом месту је организована III манифестација поводом обележавања Дана младости. Богатом културно-уметничком програму: слету, штафети, позоришној представи, логорској ватри, ватромету, козарачком колу и рок концерт EX YU, крај Споменика палим борцима НОР-а у центру села присуствовало је преко хиљаду грађана. Манифестација је организована под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Општине Ковин. У овом тематском путовању је учествовало тридесет чланова СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак.

25.5.2024