СУБНОР НА СВАКОМ МЕСТУ

Настојећи да стигне у сваки део наше земље и јачајући СУБНОР Србије као јединствену, антифашистичку и патриотску организацију, уз предходне консултације и договоре са председником СУБНОР-а, генералом Видосавом Ковачевићем и делом чланова Председништва, група чланова СУБНОР-а Србије из Крагујевца и Шумадије обишла је неколико места на Косову и Метохији, однела пригодне поклоне и обишла спомен обележја из НОР-а у тим местима и поклонила се сенима истакнутих револуционара, народних хероја и посетила манастир Пећку Патријаршију.

У селу Црколез (општина Исток) у чланство СУБНОР-а Србије учлањено је 10 чланова, у Гораждевцу још 3 а свима су уручени поред чланских књижица и примерци листа „Борац“.

На Пећком гробљу обиђен је гроб народног хероја, секретара Обласног комитета КПЈ за Косово и Метохију Миладина Поповића кога су мучки 13. марта 1945. године убили шиптарски сепаратисти и балисти у Приштини а у легендарној Витомирици, селу које је изнедрило народне хероје: Петра Брајовића-Ђура, Станка Бурића, Милоша Гилића и мноштво првобораца обиђени су гробови и одата им пошта.

У Гораждевцу код Пећи одата је пошта погинулим од руке шиптарских терориста и страдалим у НАТО агресији 1999. године.

Преносећи поздраве СУБНОР-а Србије, председника генерала Видосава Ковачевића и Председништва, Зоран Шљанић, члан ГО СУБНОР-а Крагујевац, истакао је значај ове посете, обилазак културних и верских споменика у плодној Метохији, као и чињеницу да је СУБНОР увек ту за све истинске патриоте и родољубе који бране и чувају своју Отаџбину.

Договорени су и кораци и активности за наредни период а све уз стручну помоћ координатора СУБНОР-а Србије за Космет Мирољуба Мирчета Секулића као и појачана активност на пријему нових чланова.