САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 864313Укупно посета:
 • 2656158Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

НЕ ОДСТУПАМО НИ ПЕДАЉ!

СУБНОР Крагујевца и Шумадије баштини негује и чува традиције родољубља, антифашизма и слободарства. Преко 11000 чланова ове слободарске организације. Упркос свим тешкоћама, проблемима унутар друштва својски се бори да у ово тешко време остане и опстане, да траје и истраје, да упркос тешком материјалном стању изврши све задатке.

Нажалост, у Србији још постоје ретроградне  снаге којима СУБНОР као патриотска организација смета. Чак иду дотле да људима замерају што долазе  у СУБНОР, да превише времена проводе у њиховим просторијама. Не либе се чак да прете, вређају, нападају.

 На њихову жалост СУБНОР Србије је био и биће отворен за све који чувају успомену на пале за слободу, који бране, чувају антифашизам и родољубље, који дижу заставу слободе и чувају Србију.

У СУБНОР-у су људи који су часно бранили отаџбину, који нису профитирали и борили се личне интересе, већ за свој народ и земљу, који нису уновчили патриотизам и родољубље и који су увек спремни да стану на браник отаџбине. И неће и надаље ни педаљ одступити.

 Сви они који мисле и чине другачије себе сврставају тамо где је место онима које народ назива препознатљивим именом – стоји у саопштењу Информативне службе СУБНОР-а у Крагујевцу.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Шумадија

 • pedjaza каже:

  SUBNOR je antifašistička, nestranačka, patriotska, boračko i invalidska i humanitarna organizacija. Ne radi se o političkoj, niti interesnoj organizaciji, već o udruženju koje baštini tekovine NOR-a i antifašizam, kao jednu od najvećih civilizacijskih tekovine.
  Kao takav SUBNOR ne bi trebalo da bude smetnja bilo kome. Nažalost, postoje i oni koji bi rađe voleli da on ne postoji, pa se bave evidentiranjem broja dolazaka pojedinih članova u njegove prostorije, kao i štopovanjem vremena koje oni tamo provedu, a što im služi kao osnov za vređanja, pretnje i napadanje tih ljudi.
  To možda i ne bi bilo previše čudno da se ne radi o evropskoj zemlji koja je, u toku Drugog svetskog rata, bila među vodećim u broju ljduskih gubitaka u odnosu na ukupan broj stanovnika i koja je iz istog izažla kao pobednica, odlikujući se ogromnim doprinosm slamanju fašizma.
  Mračne aveti fašističke ideologije, oliečene kroz delovanje raznih pseudopatriotskih i prokvislinških organizacija, još uvek ne jenjavaju i ako smo u godini kada sve slobodarske zemlje sveta obeležavaju veliki jubilej – 70 godina pobede nad fašizmom.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.