САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 818885Укупно посета:
  • 2563726Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНИЧКИ  ДО  ВЕЋЕГ УСПЕХА

У Крагујевцу је одржана седница Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије. Седницом је председавао Жељко Зиројевић, а анализиран је рад општинских одбора и дате смернице за даље на основу заједничког програма и статутарних обавеза јединствене организације у Србији.

У дискусији, у којој су учествовали председници општинских одбора из Раче, Тополе и Аранђеловца, констатовано је да су постигнути резултати  запажени, да је много учињено на подмлађивању састава чланства, на обнови спомен обележја и већем деловању  организације у  школама.

СУБНОР Шумадије је као изузетно успешан оценио Портал СУБНОР-а на коме се могу видети све наше активности, као и лист „Борац“ који је после неколико месеци захваљујући ангажованости председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића и стручне службе СУБНОР-а изашао из штампе и обрадовао наше старије читаоце.

Између осталог обављен је и договор о обележавању пробоја Сремског фронта на крају победоносног пута партизанских и јединица Народно-ослободилачке војске у Другом светском рату и одласка на комеморативну свечаност уз сугестију да се, као и раније, организује присуство што више ученика.

Окружни одбор СУБНОР-а Шумадије оценио је позитивно јединство које се исказује кроз заједнички рад свих општинских одбора СУБНОР-а.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Сунчано
06:5617:50 CEST
ЧетПетСуб
26/10°C
25/10°C
26/11°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.