САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864322Укупно посета:
  • 2656177Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ПЕСМА ДУШУ ЛЕЧИ

Поводом Међународног дана жена СУБНОР Крагујевац и Књижевни клуб „Др Саша Божовић“ приредили су у сарадњи са Књижевном заједницом Југославије вече посвећено женама и њиховом празнику.

У препуној сали добродошлицу гостима из Београда, Црне Горе и Републике Српске пожелео је председник СУБНОР Крагујевац, пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је истакао значај жена кроз нашу историју наводећи светле ликове Милунке Савић, Анђе Ранковић, Даринке Радовић, Софије Ристић и многих других које су себе уградиле у слободу и темеље наше земље.

У име Књижевног клуба „Др Саша Божовић“ госте је поздравила председница, Јасмина Ан Јовановић и истакла допринос жена у њиховој деценијској борби наводећи хероине Клару Цеткин, Роза Луксембург, Љубицу Ивошевић Димитров као и спомен на песникиње Десанку Максимовић,  Миру Алечковић и др. Саша Божовић. Добродошлицу им је пожелела песмом „У души лептира – Пркосна Шумадије.“

Гости из књижевне заједнице Југославије (Лазар Божовић, Вера Раичевић, Чедо Ковачевић, Благица Антић, Виолета Божовић и Светислав Стив Голић) казивали су песме посвећене женама док су песници из Крагујевца Емилија – Ема Живковић, Жижа Марковић, Војислава Беба Латковић, Вера Јелић, Дикан Росић као и гости из КУД „ Абрашевић“ – Илија Јовановић и Црвеног крста Славомир Зеленкапић даровали по две песме. Запажена је била поема посвећена Василији Вукотић, ћерки сердара Јанка – „легенда о живом штиту“ аутора Јасмине Ан Јовановић.

Припадници СУБНОР-а Крагујевац су поводом празника обишли своје чланове – другарице и уручили им пригодне поклоне а посебно су се задржали у разговору са 91- годишњом учесницом НОР-а и логорашом Ковиљком Караџић.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.