Традиција и будућност

МЛАДИ ПОД БОРАЧКИМ СТЕГОМ

И ове године успешно су се  окупили, у Барајеву недалеко од Београда, млади активисти и симпатизери СУБНОР-а да као осведочени антифашисти обележе славне јубилеје из историје нашег народа.

Организатор кампа девојака и младића из Србије, а и из Грчке и Венецуеле, био је Градски одбор СУБНОР-а.

У бројним радионицама, предавањима, разговорима са борцима Народноослободилачког рата, изложбама цртежа и фотографија о партизанским биткама у Другом светском рату и серијом филмова, у дружењима уз логорску ватру,  учествовало је преко 30 младих интелектуалаца.

Камп младих изазвао је и велико интересовање локалног становништва, а помоћ су пружили и београдска општина Барајево са председницом Бранком Савић.  

Свечаном отварању присуствовала је и амбасадорка Венецуеле у Србији Дија Надер де Ел Анадари, која је у сусрету са полазницима говорила о јаком антифашистичком покрету у Латинској Америци и слободарским надахнућима.

Председник Градског одбора СУБНОР-а пуковник Бора Ерцеговац је рекао да камп младих прераста у традиционалну манифестацију и да ће са сваком годином расти у широки фронт антифашиста окупљених под стегом борачке организације Србије.

У име организатора исти став је потврдио и млади члан Председништва Градског одбора Александар Ђенић, који је најавио да ће идуће години камп младих из Србије и иностранства бити одржан на Космају код Сопота.