Традиције

НЕМА ПОВРАТКА НА ПОГРЕШНЕ СТАЗЕ

Славна традиција је неодвојиви део планова за будућност, па ће у том погледу СУБНОР и надаље, у свакој средини, настојати да  догађаји из прошлости буду у саставу програма и за наступајућу годину.

Борачка организација у нашој држави посебну пажњу ће у 2015. посветити антифашистичкој борби, седмој деценији слободе и победе над нацистичким хитлеровским силама и помагачима из домаће средине. На одговарајући начин славићемо одлучујуће партизанске битке у Другом светском рату и, посебно, младој генерацији објашњавати тековине народне и антифашистичке револуције које су допринеле стварању нове демократске државе и услова за свеобухватан развој.

Комисија за неговање традиција СУБНОР-а Србије расправљала је, под председништвом Јелисавете Миловановић, о раду у 2014. и обавезама које предстоје у наредној години. Свака основна организација биће дужна да, на основу заједничких циљева и пројеката, у најскорије време  донесе сопствене програме прилагођене условима, могућностима и специфичностима у својој средини.

На састанку је било говора и о погоднијој друштвеној и политичкој клими везаној за јавно истицање антифашизма који је темељни, од постојања, принцип масовне и квалификоване организације као што је СУБНОР Србије. А добро је, у исто време, што и званичници примећују да је та платформа, антифашизам као аутентични облик понашања, прихваћен и на широком европском плану коме наша држава, како се истиче, стреми у будућности.

Време је, дакле, за промене и одрицање од ретроградних појава које, на основу историјских фалсификата, желе да и нашу државу врате на погрешне стазе и у круг антифашиста укључе неонацисте и својевремене доказане сараднике окупатора.