ТРАГАЊЕ УРОДИЛО ПЛОДОМ

Слободан Стаменковић инжињер, врсни проналазач и добитник мноштва признања, златних медаља и плакета за своје проналаске, учесник ратова 1991-1999. године, више деценија је трагао за истином о своме деди Стаменковић Тодора Василију, нареднику Српске војске, погинулом 1916. године.

Обишао је мноштво музеја, архива, био на Церу, Кајмакчалану, Зејтинлику… али до података није дошао. Пре пар дана, захваљујући историјској комисији ГО СУБНОР-а Крагујевац и објављеној књизи пуковника др Милоја Пршића, врсног историчара „Споменица погинулих и умрлих старешина српске војске у рату 1914-1918. године“, Слободан је коначно успео да пронађе свога деду Василија који је погинуо дана 8. новембра 1916. године у селу Суходол где је сахрањен код цркве.

Видно узбуђен, са сузама у очима он се захвалио СУБНОР-у као институцији која му је помогла у истраживању и коначно може својим потомцима да каже потпуну и праву истину о свом деди.

Част ми је што сам дугогодишњи припадник СУБНОР-а Србије који чува патриотизам и родољубље и успомену на све догађаје и људе.“