САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 855203Укупно посета:
 • 2641120Укупно прегледа:
 • 0Тренутно посетилаца:

ОПЕТ  РТС  ПРЕТИ!

Опет се такозвани јавни медијски сервис, познат и по имену РТС, усудио да, без сумње, уз дозволу свог извиканог директора за сва времена, јавности у Србији прети судом ако не плати тв претплату!

Републички одбор СУБНОР-а Србије осећа се позваним, не само због тога што се сличним поводом недавно огласио, да у име многобројног чланства реагује на понашање из Таковске 10.

Сматрамо, пре свега, да је програм РТС већ годинама крајње штур, недовољно професионалан, навијачки обојен, садржински узак, застарео, језички некомпетентан, а уз све то и далеко од помисли да гледалиште оствари право које му се наводно нуди.

РТС непрестано, у терминима ударним и предвиђеним ваљда не само за забаву, емитује давно смимљене домаће серије и хвали се ”рекордном гледаношћу” као да то није заслуга неких других људи из ранијих времена, а и оно што се даје на кашичицу из нове продукције је врло сумњивог и уметничког квалитета и, још више, представља идеолошку платформу у упорном настојању, посебно потоње политичке власти, да мења историјску непорециву истину о Другом светском рату и антифашистичку Србију преобрази у земљу квислинга.

Схватамо да у општој немаштини РТС такође кубури, али откуд, рецимо, новац, сигурно не мали износи, да се крене са снимањем – како аутори објашњавају у медијима – серијала о четницима и њиховом вођи и, на негативној страни, о партизанима за које се свугде на планети зна да су се равноправно, раме уз раме, борили у истом строју антифашистичке светске коалиције до сламања нацистичке хитлеровске авети. О тим истим борцима, партизанима, нема места у програмима РТС, чак кад се славе дани као што је Седми јул и учествују и министри Владе Србије, и Војска Србије, и хиљаде људи широм Србије, једва се одвоји минутић или догађај у целини заобиђе у информативном програму тог наводно јавног сервиса свих грађана Србије.

Симтоматично је, у овом тренутку, што се руководство РТС, ваљда у жељи да се препоручи новој политичкој власти, ограђује од увођења претплате, за коју је, иначе, негдашња опозиција пре петооктобарског преокрета обећала да неће више постојати, па уверава сада јавност у Србији да су дажбину на тв програм 2002. године увели влада Ђинђића и посланици досовске већине, а они су само, гле њих сиротих, законом обавезни да туже ”несавесне” грађане и судским путем добију новац.

Слажемо се са РТС да су непоходни нови законски прописи о тој области, очекујемо их што пре, али је такође неминовно да у тој великој и значајној за Србију и наш народ медијској кући, укључујући и управљачке одборе и савете на нивоу државе, дође до коренитих и квалитетних промена које ће донети неупоредиво бољи програм од досадашњег и без разрезаног харача што скупљачима уз помоћ тобоже реформисаног правосуђа омогућава лагодан живoт као у земљи дембелији.

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР-а СРБИЈЕ

Print Friendly, PDF & Email

3 реаговања на ТВ претплата

 • Lune каже:

  Naravno ne samo RTS, uspostavljen je citav sistem, novina i tabloida, tv kanala,..koji drze javnost u apsurdnom polozaju, da “narod”, oplakuje sudbinu Draze,oplakuje “siromasan polozaj” Karadjordjevica, pod tom neprekidnom presijom, ne vadeci glavu iz tog “diznilenda” i “pahomijvog oltara”, ne primecuje sopstvenu propast, tekuce dranje koze viseslojno..pa, i ne razmislja o buducnosti, sve siromasnije drzave, dekadenciju drustva, bez buducnosti za sopstveno potomstvo.

 • Lune каже:

  Obratite paznju na reklamu fima, koja doduse nije vise tako cesta, u zaledjini “reditelja,glumca,kustosa..Bajica”, na njivama i zitu iza njega, necete videti kombajn “ZMAJ” crvene boje, videce te zeleni americki kombajn “Dzon Dir”..i, ocigledne “patriotske namere”..RTS, SLOBODE iz Cikaga…cetnika pocetnika..i neizostavnu SPC… Sto se tice Dacica, on je, stasao i nastao, ukljucujuci i njegovog mentora Milosevica, dok su iznad glave viorili zvezdu petokraku, krali su poverenmje naroda. Nakon..zahvaljujuci njima “istorijskog pada petokrake i Berlinskog zida”..SPS-adzije, su krenule nizbrdo, ostavljajuci iza sebe, zakone o prinudnim omorima,tehnoloskim viskovima i desetina i stotine hiljada nezaposlenih..naravno, to se nije odnosilo, na njihove porodice i okruzenje..ukljucujuci, i opoziciju, drustvo sa “kanabeta Slobodana Milosevica”.

 • draggutin каже:

  Ne samo da RTS preti, on izvrsava pretnje, tako da je pala na Mokroj Gori i prva klapa serijala
  o ravnogorcima i “velikomučeniku” Mihajloviću, kako reče Radoš Bajić …
  A kao što znamo uveliko se priprema rehabilitacija Mihajlovića i u sudskom procesu i to je
  čini mi se vrlo izvesno ..
  Dali Dačić to podržava? Zašto se ne izjasni, da znamo brate, za koga je? Zašto se ne zauzme bar
  da se Titova bista u Užicu vrati gde je bila i gde joj je mesto? I dali je njemu neko zabranio da poseti
  Kuću cveća, zar ne reče u Užicu pred izbore da je SPS nastavljač Titove politike? … pa bih bio red da
  barem jedan crveni buket položi u maršalovoj kući .. Poštovanje SUBNORU i drugarski pozdrav .. Dragutin

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.