У ВРАЊУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, на платоу испред Споменика револуцији одржан је комеморативни скуп и положени венци и цвеће. На скупу је говорио градоначелник Врања др Слободан Миленковић, Присутнима се обратио и Зоран Видић, председник борачке организације општине Брод и подпредседник борачке организације Републике Српске. „Наша порука из братског Брода је да национално јединство буде на првом месту, да негујемо културу сећања и да нашу омладину учимо правим вредностима, вери, поштовању и образовању. Најбитније да не заборавимо жртве, јер они који се не сећају своје прошлости, осуђени су да је понављају“, између осталог, истакао је Видић.

На Споменик револуцији венце и цвеће положили су: градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, командант Четврте бригаде Копнене војске пуковник Синиша Николић, народни посланици Горан Николић и Слободан Петровић, председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић, начелник Полицијске управе у Врању Саша Недељковић, начелник Центра Безбедносно информативне агенције у Врању Милан Јовановић, делегације општине Брод из Републике Српске коју је предводиоЗоран Видић председник борачке организације општине Брод и борачке организације Републике Српске, делегација СУБНОР-а града Врања коју је предводио председник ГО СУБНОР-а Врање мр. Зоран лубура бригадни генерал у пензији, као и представници Удружења војних пензионера, Потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године, Српских ратних ветерана Врање, Покрета ветерана Врања и средњошколаца.

На комеморативном скупу, епископ врањски господин Пахомије са свештенством Епархије врањске одржао је помен за упокојење душа страдалих у Другом светском рату.

У културно-уметничком програму учествовали су хор Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ и ученици Гимназије ,,Бора Станковић“, Леонора Ристић и Мијат и Милијан Јовановић.

ГО СУБНОР Врање