ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СБ „БАЊИЦА“

У пријатној атмосфери Специјалне болнице „Бањица“ у Сокобањи, дана 19. марта 2024. одржана је Ванредна седница Скупштине.

На дневном реду била су питања усвајања Завршног рачуна о пословању СБ Бањица за 2023. годину, као и предлог Програма рада за 2024. годину.

У дневни ред седнице Скупштине уврштено је и регулисање међусобних обавеза имеђу СУБНОР Србије и СБ Бањица у наредном периоду.

Седницу ванредне Скупштине отворио је председник СУБНОР Србије, генерал мајор Видосав Ковачевић и у кратком уводу поздравио чланове Скупштине.

Скупштином је председавао Томислав Миленковић, председник.

Директор СБ Бањица, Предраг Стојановић, упознао је чланове Скупштине са пословним резултатом оствареним у 2023. години, односно са финасијским пословањем уз презентацију натуралних показатеља.

Директор Стојановић изнео је и Предлог програма рада за 2024. годину.

Након изложеног у дискусији су учествовали Томислав Миленковић, Жељко Зиројевић, Анђелко Милићевић, Драгољуб Ђорђевић, Славољуб Јовановић.

Потом је Скупштина Бањице једногласно донела Одлуку о усвајању Завршног рачуна за 2023. годину и донела Програм рада за 2024. годину.

Под тачком два Дневног реда, члaнови Скупштине разјаснили су и усагласили међусобне обавезе, између СУБНОР Србије, као оснивача и СБ Бањица, у периоду који следи.

Око 15 часова, уприличен је састанак свих запослених у СБ Бањица и чланова Скупштине.

Састанком је председавао и водио га, председник СУБНОР Србије, Видосав Ковачевић, који је запосленима представио улогу и положај СУБНОР Србије у јавном животу, како на подручју Србије, тако и изван њених граница. Истакао је однос са актуелном влашћу и подршку председника Републике и владе Србије у нашим активностима у Србији и међународним активностима СУБНОР-а у протеклом периоду.

Потом је појаснио односе између оснивача СБ Бањице, менаџментом и упосленима, међусобној повезаности и значају очувања интегритета и правног статуса СБ Бањица, под заштитом СУБНОР Србије.

Томислав Миленковић је у свом обраћању истакао, да док је оваког односа између оснивача СУБНОР и СБ Бањица, нема бојазни да ће доћи до промене карактера власништва, тачније у овој релацији, СБ Бањица има позицију заштићеног субјекта на принципу друштвеног предузећа.

Састанак је, поред низа различитих и недвосмислених питања запослених, окончан у атмосфери потпуног разумевања, сагласности и пријатељства.

Приредио Драгољуб Ђорђевић.