САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 823594Укупно посета:
  • 2575807Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

РУШИТЕЉИ БАШ ПРОНАШЛИ ДАТУМ!

Главни град наше отаџбине увелико се спрема да 20. октобра прослави 75 година ослобођења од фашистичке Хитлерове армаде у Другом светском рату.

Али у данима кад са тугом обележавамо и две деценије од хладнокрвног натовског бесчасног гранатирања Србије током 78 дана у 1999. години, део такозване опозиције, чији неки представници имају и посланички имунитет и добар део не припада парламентарном систему што им не смета да се стави на чело такозваног грађанског протеста са изразито политичким захтевима, одабрали су нови термин за рушитељске намере у Београду и тиме подривање темеља и угледа Србије и ван њених граница.

Тај сулуди датум је 13. април када су хитлеровске хорде 1941. године окупирале Београд и поред тога што је био проглашен званично за „отворени град“ – што по међународном праву значи да такву територију људи зле намере морају да заобилазе и поготово не смеју да бомбардују као што су ваздухопловне снаге Хитлерове експедиције зверски урадиле 6. априла 1941.

Из многобројних одбора многољудне субноровске породице стигле су опомене да један од коловођа недоказаног некаквог савеза, онај Обрадовић из „Двери“, није случајно одабрао 13. април као дан за ружење Београда. Та организација је, зна се, заснована на идеологији Димитрија Љотића, који се као заљубљеник у Хитлера одмах јавио окупационим џелатима и са својим „Збором“ током тешких година под фашистичким терором, до победе ослободилаца у октобру 1944, отерао у смрт на хиљаде невиних Срба, Јевреја, Рома, људи који су другачије мислили, родољуба, антифашиста што нису хтели да служе Трећем Рајху.

Исте или сличне намере видели смо и на претходним „мирним протестима“ у Београду кад су чланови, ученици Љотића и следбеници Обрадовића, на Теразије доносили вешала баш на место где постоји обелиск као симбол отпора слободара које су ондашњи фашисти „качили“ у Другом светском рату на бандере као да су лутке. Пре неки дан  је такође један од вођа преотетог, на почетку названог грађанског протеста, богаташ са капиталом недоказаног порекла  Драган Ђилас, слао из Вашингтона преко „Гласа Америке“ претње да ће „пасти крв ако изађу на изборе“

Сваки одрастао човек у нашој отаџбини зна да од увођења вишестраначја није, наравно и на срећу, истекла ниједна кап драгоцене крви и није јасно на основу чега и у чије име негдашњи министар и градоначелник сеје панику и по чијем налогу ствара атмосферу линча коју су он и његови пајтоси већ демонстрирали на разне начине.

СУБНОР Србије, као вишељудна, државотворна и патриотска антифашистичка организација не може ћутке да прелази преко недозвољених радњи рушитеља жељних власти преотетој по инструктивним замислима на кратким курсевима за преврате и на начин како је то урађено у разним земљама и ван избора и жеље огромне већине народа.

СУБНОР Србије указује на опасности и са ауторитетом многобројног чланства и репутације на међународној сцени захтева да се обезбеди миран и достојанствен живот сваког човека и спречи рушење Србије као државе која је кренула да се после свих невоља уздиже и постиже развој и стабилан живот о коме постоје докази и у релевантним светским институцијама.

Србија је увек била на правом путу и сигурни смо да је и сада нико неће скренути.

Председништво СУБНОР-а Србије

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Ведро
06:3116:13 CET
ПонУтоСре
min 10°C
19/14°C
20/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.