САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 808252Укупно посета:
  • 2535373Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВО ЧУВА И ГРАДИ ЗАЈЕДНИЧКУ КУЋУ

У динамичној атмосфери, добром расположењу и пуном одзиву, чланови Председништва СУБНОР АП Војводине одржали су у Новом Саду редовну седницу у председавању Светомира Атанацковића.

На дневном реду  нашли су се извештаји о активностима, потом свечаностима приређеним широм Војводине поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Посебну пажњу привукла је и информација о антифашистичком скупу балканских земаља, уз представнике Руске Федерације, Мађарске, Немачке и Италије из Међународне федерације ФИР, које је веома успешно окупио у Београду СУБНОР Србије.

Разматрана су питања и проблематика активности и функционисања СУБНОР АПВ, при чему је истакнуто опредељење ка јединственом деловању, сарадњу са легитимно узабраним органима власти на свим нивоима у циљу остваривања програмских активности и улоге наше организације у јавном животу покрајине Војводине и Републике Србије. Усаглашен је став о поштовању статутарних обавеза, када је у питању сарадња општински и градских одбора са организацијама исте или сродне делатности у иностранству, односно, у том смислу комуникација и сагласност Комитета за међународну сарадњу СУБНОР Србије. Допринос раду седнице Председништва дали су сви чланови, активним учешћем у дискусији са конструктивним предлозима и општим закључком да је рад СУБНОР подигнут на виши ниво, да су признања, Српски ратник и Сретењски орден , потврда доброг рада и обновљене улоге СУБНОР у јавном животу Србије, да за своје деловање имамо подршку Председника Републике и Владе, што нас обавезује, да без обзира на све тешкоће, које нас прате у финансирању, истрајемо на часном, патриотском путу и потврдимо своју државотворну улогу.

У том смислу изражена је захвалност и подршка Душану Чукићу и Председништву СУБНОР Србије за јасан допринос свему постигнутом у последње време.

Поводом  јубилеја, 70 година СУБНОР Србије, Светомир Атанацковић, уручио је члановима председништва Повељу за изузетан допринос у раду, афирмацији и унапређењу СУБНОР. Повеља је уручена и Перки Ђурчијански, првоборцу, носиоцу „Партизанске споменице 41“ и члану Председништва СУБНОР АПВ.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
32°
Fair
04:5120:26 CEST
SunMonTue
min 20°C
27/19°C
27/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.