САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 844265Укупно посета:
  • 2620635Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

НЕПРЕКИНУТА НИТ

У оквиру неговања слободарских традиција и сарадње Градски одбор СУБНОР-а Врање наставио је дугогодишње контакте са борачким организацијама новоформираних држава на територији раније Југославије.

Посета делегације из Куманова коју је предводио заменик председника Савеза бораца Цоки Ристовски, представљала је наставак не само дугогодишње традиције у току НОР-а и већ двоструког побратимства Куманова и Врања и одбора борачких организација.

Делегација Куманова, заједно са делегацијом СУБНОР-а Врање, положила је цвеће на месту погибије народног хероја Христијана Тодоровског Карпоша у Биљачи код Прешева. Потом су посетили Градски одбор Врање где им је уручено и признање за дугогодишњу сарадњу.

Поводом Дана победе над фашизмом, Градски одбор посетила је делегација бораца Брода из Републике Српске коју је предводио заменик председника Лука Цветковић.

Делегација је, поред осталог, посетила спомен гробље у Сурдулици, спомен собу Првог пешадијског пука Књаза Милоша Великог у Гарнизону Војске Србије у Врању и више споменика из ратног периода у Врању.

У дужем пријатељском разговору договорени су облици даље сарадње, а нови сусрет биће посета делегације СУБНОР-а Броду.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Врање

  • pedjaza каже:

    I ako se radi o članovima i prtedstavnicima boračkih organizacija iz različitih dražava, svima je zajedničko da u svojim aktivnostima baštine tekovine NOR-a, čiji učesnici su se borili za oslobođenje od nacifašističkih okupatora, tada zajedničke dražave – Jugoslavije.
    Upravo zato, boračke organizacije daju najsvetliji primer u pogledu saradnje građana iz bivših jugoslovesnkih republika, ali i opšte međudržavne i međunarodne saradnje antifašista i nekadašnjih boraca.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.