ЗАЈЕДНО У БОРБИ ПРОТИВ РЕВИЗИЈЕ ИСТОРИЈЕ

У просторијама СУБНОР-а Србије одржан је први радни састанак са Министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Даријом Кисић Тепавчевић и њеним сарадницима са руководством СУБНОР-а Србије поводом обележавања 80 година Устанка народа Србије и Југославије против фашизма.

С тим у вези на састанку је председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић обавестио министарку о активностима које су до сада предузете у припреми за организацију овог догађаја.

Тим поводом нагласио је да припреме иду планираном динамиком и да ће се, уз друге догађаје у Републици Србији, централна свечаност одржати 4. јула у Београду. Посебно је издвојена свечаност код споменика „Позив на Устанак“ испред куће породице Рибникар у којој је Политбиро ЦК КПЈ донео одлуку о позиву народа на устанак.

Поред овога биће одржане многе друге манифестација уз учешће наших савезника, носилаца антифашистичке борбе у Југославији.

Планирано је и одржавање Свечане академије са поруком „Да рата више не буде“ и позив човечанству да не дозволи ревизију историје која амнестира фашистичку идеологију.

Министарка је, уз велико задовољство што има прилику да разговара са носиоцима антифашизма у Србији, дала пуну подршку нашој организацији поготово у светлу будућих законских решења која ће дефинисати критеријуме за добијање статуса организације од посебног друштвеног значаја и нагласила да се чешће договарамо у изградњи ситема борачке заштите који одрживо штити социјални статус бораца.