ЗАЈЕДНО У РЕАЛИЗАЦИЈИ НОВИХ ЗАДАТАКА

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања госпођа Дарија Кисић Тепавчевић примила је у радну посету Председника СУБНОР-а Србије генерал-мајора Видосава Ковачевића.

Том приликом председник СУБНОР-а Србије упознао је министарку са свим активностима реализованим поводом обележавања 80 година оружаног Устанка народа Србије и Југославије под називом „Да рата више не буде“, а под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића. Захвалио је на огромној помоћи и подршци нашег ресорног Министарства и министарке лично у реализацији свих планираних активности.

У разговору су поменуте још две предстојеће важне активности у склопу обележавања јубилеја, а то су научни скуп на тему „Други светски рат 1941. године – 80 година од почетка антифашистичке борбе у Србији“ планиран за 20. и 21. децембар, као и обележавање 80 година од формирања Прве пролетерске народноослободилачке ударне бригаде, где ћемо заједнички и ове активности успешно реализовати.

Посебно је истакнут значај израде критеријума за дефинисање организација од посебног друштвеног значаја, у складу са новим Законом о борачко-инвалидској заштити, чија је израда у току и у чему ће СУБНОР активно учествовати.

У наставку разговора председник СУБНОР-а упознао је министарку са успешно реализованом посетом антифашистима Мађарске (МЕАСЗ) на чијем је челу Вилмош Ханти, који је уједно и председник Европске федерације антифашиста и покрета отпора (ФИР). Господин Ханти је упутио посебне поздраве министарки Кисић Тепавчевић и захвалио СУБНОР-у Србије на величанственом пријему поводом 4. јула.

Уједно је било речи и о предстојећој посети Савезу бораца Македоније поводом 11. октобра-Дана устанка народа Македоније, чији је покровитељ председник Владе Републике Македоније господин Зоран Заев.

Овом веома конструктивном радном састанку присуствовала је и помоћница министарке госпођа Маја Ђорђевић.