САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 854971Укупно посета:
  • 2640796Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СТАЛНА БРИГА О СВАКОМ ЧЛАНУ

У Београду је одржан стручно-методолошки скуп којим су председавали Мр Душанка Лукић Хавелка, председник Комисије за борачко-инвалидску заштиту РО СУБНОР-а Србије и пуковник Бора Ерцеговац, председник Градског одбора СУБНОР-а на тему: „Едукација о опоравку, рехабилитацији и палијативном збрињавању бораца и војних инвалида“.

Скуп је предвиђен пројектом који ће ове године реализовати Републички одбор СУБНОР-а а је реализован у сарадњи са Градским одбором СУБНОР-а Београда и на њему су учествовали представници борачке организације и стручних институција у систему здравствене и социјалне заштите у Београду. Саопштења су поднели Др Сузана Мишић, директор Геронтолошког центра у Београду, о ванинституционалним облицима делатностима овог центра, Микаина Радуловић, вд директора Градског центра за социјални рад, о правима бораца и војних инвалида у систему социјалне заштите у Београду и др Горан Шево, помоћник директора Градског завода за геронтологију и палијативно збрињавање o делатности ове установе.

На основу писаних текстова и усмених излагања учесника овог скупа констатовано је да неопходно успоставити непосредну сарадњу између институција у систему социјалне и здравствене заштите, ради брже и ефикасније помоћи најстаријим и најугроженијим борцима који живе у самачким домаћинствима и којима је потребна помоћ услуга здравствене заштите у виду палијативне заштите и постоперативног периода, помоћи у кући који обезбеђују геронтодомаћице, помоћ у конфликтима у случају породичних сукоба и злостављања старих и помоћ у коришћењу смештаја у домове за старе и пензионере.

Учесницима је представљена улога бањско-климатског лечилишта Специјалној болници „Бањица“ у Сокобањи и програми које ова установа нуди на плану рехабилитације бораца и војних инвалида.

Закључено је да је овај скуп био веома успешан, да треба наставити сарадњу организација СУБНОР-а на општинском нивоу у Београду и оделења Центра за социјални рад и Геронтолошког центра у општинама. Сви предлози и закључци са овог скупа ће бити операционализовани у конкретним активностима учесника овог скупа као њихова законска и статутарна обавеза.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.