ЖУПА ОБЕЛЕЖИЛА 105 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Поводом 16. октобра – Дана ослобођења општине Александровац у Првом светском рату, на спомен обележје Солунским ратницима у центру града положени су венци и цвеће.

У име општине Александровац, венац су положилипредседник општине др. Мирко Михајловић и председник СО Славољуб Миљковић.

Венац је положила и делегација Општинског одбора СУБНОР Александровац, коју је предводила председница одбора Катарина Петковић са сарадницима. Сенима жупских ратника поклонили су се и положили цвеће представници Удружења бораца Жупа Слађан Видојевић, Републичког удружења ратних војних инвалида Зоран Милановић, Удружење потомака српских ратника, председник Гвозден Ђолић са члановима Раде ћосић и Сава Лапчевић као и Удружење Коло српских сестара, Ружица Богојевић и Милица Максимовић.

У славу жупских хероја, чланови културно-уметничког друштва “Грозд” и “Жупа” извели су пригодан културно уметнички програм.

Парастос погинулима Жупљанима у Првом светском рату служио је протојереј Драгољуб Поповић.

Поводом ослобођења Жупе, у Музеју винарства и виноградарства приказан је и документарно- играни филм”Небески пук – пробој Солунског фронта”, у режији Горана Ерчевића.

Док обележавамо ми и памтимо. Док памтимо траје и сећање!

Да се никада не заборави.

16.10.2023