САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 870071Укупно посета:
  • 2665304Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

БРИГА О СВАКОМ БОРЦУ И ИНВАЛИДУ

Поводом епидемије у нашој држави, председник СУБНОР-а Душан Чукић упутио је покрајинским, окружним, градским и општинским одборима писмо следеће садржине:

”Драги другови, обраћам Вам се овим путем у једном од најтежих тренутака нашег народа и државе у намери да сви заједно, као и увек до сада, допринесемо јединственој победи невидљивог непријатеља, вируса што сеје смрт планетом, у општем интересу и сваког од нас понаособ и наших породица.

Познато ми је да су се многи од одбора, како то увек бива у различитим ситуацијама и по програмским и статутарним обавезама организације, већ од почетка злокобне епидемије успешно укључили у превазилажење последица на својој територији, али због епидемилошког стања које ескалира потенцирам да међу чланством на које се односе званична заштита изнађете начин да се развија свест о ултимативном прихватању мера које су донете баш због тога да и део наших чланова, старих бораца и ратних инвалида, буде спасен од заразе за коју је већ извесно на који начин и каквом брзином се шири.

Мишљења смо и да у одборима буду основане, ако нису као што негде већ јесу, групе које ће сарађивати са штабовима локалне самоуправе, Црвеним крстом, волонтерима и сличним организацијама и посећивати доносећи помоћ нашим усамљеним члановима и тиме, као увек, доказивати јединство и солидарност.

Молим Вас, у исто, време, да нас о предузетим мерама обавештавате на време како би и шира јавност била упозната да  смо увек, у свакој ситуацији, нераскидиви део народа. Живела Србија” – стоји у писму које је председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић упутио покрајинским, окружним, градским, општинским одборима многољудне организације.

 

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.