Пећинци

ПОСАВСКИ ПАРТИЗАНИ УВЕК ПОШТОВАНИ

Поводом обележавања годишњице погибије бораца Посавског партизанског одреда и погибије народног хероја Владимира Обрадовића – Каменог, у новоуређеном спмен парку у Доњем Срему између Доњих Михаљеваца и Карловчића, у општини Пећинци, присуствовали су велики број бораца, грађана и ђака основних школа, као и представници општине Пећинци.

Председник ПО СУБНОР-а АП Војводине и потпредседник РО СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић  посебно је нагласио: „Пре само неколико година, група бораца – ентузијаста дошла је на идеју да се овај простор уреди као трајни споменик изгинулим друговима у одбрани грађана. Овај простор је до тада био ругло. Данас је то уређен спомен парк, са свим пратећим елементима, спомен плочом са исписаним именима, лепо уређеном прилазном стазом, клупама и травњаком које одржава вредан поштовалац НОБ. Све ово је заслуга, неколицине бораца, који су највећим делом из сопствених средстава изфинансирали и уредили спомен парк, уз скромну помоћ ПО СУБНОР-а Војводине и Извршног већа АП Војводине, то су борци ентузијасти, чија имена се морају помињати (Светислав Ђурђевић, Станислава Коларевић – Тиха и Зорица Ђукић).

Посебно ми је драго што видим велики број ђака који присуствују историјском часу, а дан улепшавају својом младошћу и рецитацијама посвећеним НОБ-у. Они ће бити и чувари спомен парка историје и партизанских јунака из Другог светског рата.“

Венце су положиле делегације иницијативног одбора на челу са Светиславом Ђурђевићем, потпредседник Скупштине општине Пећинци, ПО СУБНОР-а АПВ на челу са председником Светомиром Атанацковићем, делегација СУБНОР-а Београда на челу са генералом Браниславом Поповићем, ОО СУБНОР-а Сурчин-а.