САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863202Укупно посета:
  • 2654364Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СЛАВА ЗА СВА ВРЕМЕНА

Поводом 9.маја – Дана победе над фашизмом ГО СУБНОР Крагујевац организовао је свечаност на Тргу народних хероја и полагање венаца на спомен-костурницу. Уз присуство великог броја грађана, представнике јавног и културног живота, учесника НОР-а, припадника Војске Србије.

Венце су положиле делегације Министарства одбране, Војске Србије, локалне самоуправе Крагујевца, ГО СУБНОР-а Крагујевац, Удружења старих ратника, Удружења ОРВС Крагујевац, Удружење РВИ и ЦВИ, Удружење Срба из Крајине „Зора“, представници СПС, Покрета социјалиста, СНС, Удружења Македонаца из Шумадије „Татковина“, као и чланови породица погинулих бораца.

Скупу се обратио председник ГО СУБНОР-а Крагујевац, пук. у пензији, проф. Жељко В. Зиројевић, а у име учесника НОР-а Влада Сретеновић који је евоцирао сећање на завршне борбе против немачких фашиста и њихових слугу.

Локални медији су одлично пропратили ову манифестацију.

У чланство СУБНОР-а на овој свечаности колективно је ступила Организација РВС а књижицу је примио њихов председник Петар Дрманац.

У састав секције 1. Пролетерске бригаде (огранак у Крагујевцу) примљени су нови чланови а најмлађи је Борис Николић (1985. годиште).

  

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Крагујевац

  • pedjaza каже:

    Veliki broj priustnih prilikom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Kragujevcu, kao i veliki broj delegacija koje su položile vence na spomen-kosturnicu, ukazuje da će u ovom gradu večno sijati plamen oslobodilaca.
    Pohvalno je što tamošnji lokalni mediji na adekvatan način prate ovakve manifestacije i oni treba da posluže kao primer svim ostalim medijima u Srbiji, budći da dosta njih ćuti ili se samo površno oglasi kada su u pitanju ovakvi događaji.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.