Крагујевац

СЛАВА ЗА СВА ВРЕМЕНА

Поводом 9.маја – Дана победе над фашизмом ГО СУБНОР Крагујевац организовао је свечаност на Тргу народних хероја и полагање венаца на спомен-костурницу. Уз присуство великог броја грађана, представнике јавног и културног живота, учесника НОР-а, припадника Војске Србије.

Венце су положиле делегације Министарства одбране, Војске Србије, локалне самоуправе Крагујевца, ГО СУБНОР-а Крагујевац, Удружења старих ратника, Удружења ОРВС Крагујевац, Удружење РВИ и ЦВИ, Удружење Срба из Крајине „Зора“, представници СПС, Покрета социјалиста, СНС, Удружења Македонаца из Шумадије „Татковина“, као и чланови породица погинулих бораца.

Скупу се обратио председник ГО СУБНОР-а Крагујевац, пук. у пензији, проф. Жељко В. Зиројевић, а у име учесника НОР-а Влада Сретеновић који је евоцирао сећање на завршне борбе против немачких фашиста и њихових слугу.

Локални медији су одлично пропратили ову манифестацију.

У чланство СУБНОР-а на овој свечаности колективно је ступила Организација РВС а књижицу је примио њихов председник Петар Дрманац.

У састав секције 1. Пролетерске бригаде (огранак у Крагујевцу) примљени су нови чланови а најмлађи је Борис Николић (1985. годиште).