Међународна сарадња

ОФАНЗИВНО И  СВУГДЕ ГДЕ  ТРЕБА

СУБНОР Србије ће и надаље, као део широког фронта антифашиста у свету и код нас, учествовати офанзивно у свим акцијама које доприносе славној традицији борбе за темељне принципе слободарства, равноправности народа и против покушаја обнављања ретроградних појава поражених у Другом светском рату.

Ово је, између осталог, потврђено још једном и на седници Комитета за међународне односе, који је, под председништвом Драгомира Вучичевића, расправљао о протеклим и акцијама у току.

У раду скупа је учествовао председник СУБНОР-а Србије проф. др Миодраг Зечевић и посебно говорио о учешћу наше делегације на састанку Сталног комитета ФМАК за европске послове, заказаном за 16. јун на Цетињу. Том приликом ће се, како је предвиђено, основати и група за Балкан са циљем да обрати пажњу, поред осталог, на збивања у вези бивших бораца у овом делу европског континента.

Комитет за међународне односе је на дневном реду имао и расправу о недавном званичном боравку у Београду делегације Удружења бораца Чешке на највишем нивоу, затим и потпредседника ФМАК Бергтуна, као и ветерана из Москве, који су као гости амбасаде своје земље били на обележавању Дана победе у Србији.

На седници је усвојен и извештај наших представника на скупу Форума јадранско-јонског региона у Анкону, који је у том италијанском граду потврдио широку иницијативу за јачања антифашистичког покрета који, у садашњем времену, у делу планете желе, на жалост, да потру.