САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 850392Укупно посета:
 • 2633803Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ОФАНЗИВНО И  СВУГДЕ ГДЕ  ТРЕБА

СУБНОР Србије ће и надаље, као део широког фронта антифашиста у свету и код нас, учествовати офанзивно у свим акцијама које доприносе славној традицији борбе за темељне принципе слободарства, равноправности народа и против покушаја обнављања ретроградних појава поражених у Другом светском рату.

Ово је, између осталог, потврђено још једном и на седници Комитета за међународне односе, који је, под председништвом Драгомира Вучичевића, расправљао о протеклим и акцијама у току.

У раду скупа је учествовао председник СУБНОР-а Србије проф. др Миодраг Зечевић и посебно говорио о учешћу наше делегације на састанку Сталног комитета ФМАК за европске послове, заказаном за 16. јун на Цетињу. Том приликом ће се, како је предвиђено, основати и група за Балкан са циљем да обрати пажњу, поред осталог, на збивања у вези бивших бораца у овом делу европског континента.

Комитет за међународне односе је на дневном реду имао и расправу о недавном званичном боравку у Београду делегације Удружења бораца Чешке на највишем нивоу, затим и потпредседника ФМАК Бергтуна, као и ветерана из Москве, који су као гости амбасаде своје земље били на обележавању Дана победе у Србији.

На седници је усвојен и извештај наших представника на скупу Форума јадранско-јонског региона у Анкону, који је у том италијанском граду потврдио широку иницијативу за јачања антифашистичког покрета који, у садашњем времену, у делу планете желе, на жалост, да потру.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Међународна сарадња

 • Todor Pavlov каже:

  Ovo zaslužuje svaki vid pohvale za SUBNOR samo napred u borbi protiv fašizma i agresora koji tlače narod sveta jedino ujedinjenjeni antifašisti mogu efikasno da se bore protiv najvećeg zla iz dvadesetog veka kao što je fašizam i nacional-socijalizam.

 • pedjaza каже:

  U Srbiji, a i na Blakanu, ima dosta bivših boraca i članova njihovih porodica, jer je na ovim prostorima bilo dosta ratova samo u poslednjih 100 godina, a i pre toga. Mnogo puta smo bili u neprijatnim prilikama da brojimo mrtve, ranjene i nestale u ratovima, da obnavljamo ratom razrušene objekte, da se borima za isplatu ratnih šeteta itd.
  Sve to je rezultiralo i potojanjem masovnih organizacija bivših boraca, ratnih veterana, potomaka i poštovalaca odbrambenih i oslobodilačkih ratova. Saradnja takvih organizacija na reginalnom i međunarodnom nivou daje nemerljiv doprinos negovanju i čuvanju od zaborava herojske borbe za slobodu, a posebno antifašističke borbe koja je ujedno bila i najkrvavija. Satanak stalnog komiteta FMAK za evropske poslove, koji će narednog mesca biti održan, još jedna je prilika da se učvrsti saradnja ovih organizacija, koje i ako nevladine, mogu imati veliki uticaj na svest građana svojih zemalja o značaju mira kao jedne od najvećih civilizacijskih tekovina. Nadam se da će to dati bar mali doprinos glasu razuma u situaciji kada je mir ugrožen, imajući u vidu aktulna dešavanja u Ukrajini, ali i zategnute spoljnopolitičke odnose između pojedinih balkanskih zemalja, prvenstveno bivših jugoslovenskih republika.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.