САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863201Укупно посета:
  • 2654363Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

Љубомир Буљин

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА
67. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА ТИТЕЛА

Сећањем на пале борце, као и жртве фашистичког терора, свечано је прослављена 67.годишњица ослобођења Тителске општине 22. октобар 1944. године од фашизма, највећег зла у историји људског рода.

Одата је пошта полагањем венаца у селу Лок на споменик палим борцима и жртвама фашистичког терора који су извели мађарски фашисти 8. јануара 1941. године, убивши и под лед бацивши 48 недужних мештана овог малог села у општини Тител. Поред бројних грађана, бораца и потомака, Обележавању су присуствовали и Председник скупштине општине Тител, као и Председник СУБНОР-а општине Тител са сарадницима. Поздрављено је присуство Председника и секретара СУБНОР-а АП Војводине. Председник Светомир Атанацковић, поздравио је присутне борце, грађане и потомке бораца.

[nggallery id=9]

Након посете Локу, делегације свих месних удружења СУБНОР-а општине Тител, нашли су се у Тителу, где су положени венци и цвеће на споменик уз краће обраћање Председника СУБНОР-а општине Тител Буљин Љубомира о времену и тактичко-оперативним дејствима снага 12. војвођанске ударне бригаде на добро утврђене положаје фашистичних снага, посебно у међуречју Бегеја-Тисе и Дунава. Трпећи снажне ударе артиљерије непријатеља, бригада је успела да изврши форсирање реке Тисе и ослободи Тител и околна села, јурећи даље према Новом Саду.

Председник СУБНОР-а Светомир Атанацковић, говорећи на Свечаној седници општине Тител у препуној сали и уз присуство председника општине Г-дина Миливоја Петровића, одборника скупштине општене, бораца, грађана и омладине, посебно је истакао: „Другарице и другови, поштовани грађани, прошло је 67. године од дуго очекиване слободе и проливене крви за ту слободу, али ево и данас, када обележавамо значајне датуме, 70. годишњицу устанка народа Србије, октобарске дане ослобођења наше земље од фашизма, борци НОР-а се поново сусрећу са онима који желе прекрајање, минимизирање, па чак да тековине те борбе припишу неком другом, а не партизанским борцима за слободу. Чак иду и дотле да изједначе жртве и џелата, што је бесмислено чак и за оне најнаивније. Борачке организације СУБНОР у целини, снажно ће се супротставити таквим покушајима, јер негирати нешто, као што су тековине НОБ-е, могу само људи зла и мржње и они болесног ума.

Уз рецитације ученика средње школе Милева Марић у Тителу, дружење и подсећање на дан ослобођења, завршено је обележавање овог значајног датума.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.